Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Adulticidna dezinsekcija

Tijekom noći će se provesti suzbijanje komaraca u Novom Vinodolskom

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2018. u 14:19 2018-08-23T14:19:38+02:00

U noći s četvrtka na petak (23. kolovoza/24. kolovoza) počet će se s trećim obveznim provođenjem adulticidne dezinsekcije na području Grada Novi Vinodolski.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih insekata, a mještani se mole da tijekom provođenja dezinsekcije ostanu u zatvorenom prostoru i drže zatvorene prozore.

Radove provodi tvrtka Pecto d.o.o. koja će isključivo koristiti pripravke proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu i posjeduju riješenje Ministarstva zdravstva, kao i sve ostale dozvole potrebne za primjenu u Republici Hrvatskoj. U ovom slučaju koristit će se preparat Aqua K-Othrine.

Aqua K-Othrine se razrijeđuje u vodi i potom raspršuje u prostoru gdje je potrebno suzbiti insekte te nije opasan za ljude i žvotinje ukoliko se koristi sukladno uputama proizvođača. Ovaj preparat smanjuje zagađenje okoliša jer je baziran na vodi, a aktivni sastojak deltametrin također se brzo razgrađuje.

Svi pripravci koristit će se sukladno uputama proizvođača, pravilima struke i prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novi Vinodolski u 2018. godini.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će biti odgođeni za za povoljniji tremin.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.