Zanimljiv natječaj za još atraktivniji turističko-estradni posao

TZ Crikvenice traži voditelje programa

Anto Ravlić

Jedan voditelj ne može pokriti sve manifestacije pa se krenulo u potragu za nekim tko zna s gostima, govori najmanje dva jezika i umije se snaći u nepredviđenim situacijama



CRIKVENICA  Na crikveničkoj-vinodolskoj rivijeri u godinu dana održi se 365 raznih manifestacija. Najživlje je na crikveničkoj rivijeri. Ljeto je prepuno raznolikih manifestacija, a događanja će ponuditi i predsezona i posezona.


Iz dana u dan smjenjuju se festivali, dani mjesta, gastro manifestacije, koncerti. Sve je koncentrirano i upregnuto u sadržaje kojima je cilj pružiti nešto više gostu i osvježiti turističku sezonu. Tempo je vrlo često naporan i prenaporan. Brojne obaveze podijeljene su na malu vojsku Crikveničana raznih profila. 


   Čitava priča koja se nudi gostima neizvediva je bez voditelja. Turistička zajednica koja organizira najveći broj manifestacija ostala je na jednom voditelju, usamljenom jahaču, voditelju manifestacija Marinu Ferenčiću.




Nije jednostavno naći nekog tko zna jezike, tko zna s ljudima, a pritom zna i zapjevati i zabaviti goste. U TZ Grada Crikvenice su svjesni da jedan voditelj fizički može pokriti sve manifestacije pa se logično došlo do zaključka da treba naći još voditelja programa u režiji gradske turističke zajednice. I došlo se na zanimljivu ideju koja će sigurno pobuditi velik interes. I biti originalan natječaj za dobivanje honorarnog posla na duže staze. 



Kako se približava sezona, već se znaju datumi otvaranja crikveničkih hotela. Selački hoteli Amabilis i Marina već su otvoreni, a u Crikvenici radi Esperanto. Mediteran je primio prve goste prije neki dan. Vali, Kaštel, Selce i Vila Ružica otvaraju vrata početkom travnja. Sredinom travnja kreće pogon u Varaždinu, Vili Aurori, hotelu Esplanade i Omorici. Kraj travnja je označen kao start Grand hotela Dramalj i Riviere. Obnovljeni Kvarner Palace prima prve goste 1. svibnja, a International i Slaven sredinom svibnja. Hotel Zagreb otvara vrata posljednjeg dana svibnja. Posljednji na listi otvaranja su Ad turres i Kačjak koji startaju 7. lipnja.



   TZ Grada Crikvenice objavila je poziv na audiciju za voditelje programa manifestacija u organizaciji TZ Grada Crikvenice. Uvjeti su punoljetnost, elokventnost, snalaženje na pozornici, sposobnost improvizacije i savladavanja nepredviđenih situacija. Naravno, bez aktivnog znanja engleskog i njemačkog jezika nemoguće je proći na audiciji. Poželjno je i znanje trećeg stranog jezika. 


   Zainteresirani kandidati moraju popuniti prijavnicu koja se nalazi u privitku ovoga poziva i poslati je na e-mail adresu: [email protected] ili dostaviti u Turističko-informativni centar Crikvenica u prizemlju Hotela International. Rok je do srijede 2. travnja. 


   Odabrani kandidati će biti pozvani na razgovor i provjeru sposobnosti. Postoji mogućnost da se audicija održi uz otvorena vrata, što bi sigurno bio izuzetno atraktivan događaj. Odabrani kandidat neće imati previše vremena za uhodavanje jer će ga čekati uskršnji praznici. Sigurno će pripomoći savjet iskusnog Marina Ferenčića koji će i dalje zabavljati crikveničke goste i voditi ih kroz program.