Stanovnici elitnog naselja ispaštaju radi dugova investitora

Stanari kompleksa Hitmarina u Novom Vinodolskom ipak spriječili iskapčanje vode

Ivor Balen

U kompleks je došao policajac koji je kratko razgovarao sa stanarima i djelatnicima Vodovoda i na kraju rekao da se iskapčanje mora odgoditi jer danas nisu raspoložive dovoljne policijske snage



NOVI VINODOLSKI - Iskapčanje vode stanarima kompleksa Hitmarina u Novom Vinodolskom odgođeno je za utorak budući da djelatnici Vodovoda Žrnovnica danas nisu mogli dobiti podršku policije.


U kompleks je došao policajac koji je kratko razgovarao sa stanarima i djelatnicima Vodovoda i na kraju rekao da se iskapčanje mora odgoditi jer danas nisu raspoložive dovoljne policijske snage.


Stanovnici Hitmarine, stambenog kompleksa u Novom Vinodolskom, dignuli su se danas rano ujutro na noge protiv djelatnika Vodovoda Žrnovnica koji su im došli isključiti vodu.




Tridesetak stanara zauzelo je poziciju na ulazu u garažu gdje su smješteni vodomjeri, 15-ak minuta su se prepirali s šefom ekipe za isključenje vode, a zvali su i policiju.


Smatraju da djelatnici Vodovoda nemaju što raditi na njihovom zemljištu i namjeravaju im onemogućiti isključenje vode.


Problem u Hitmarini je nastao nakon što investitor u projektu, tvrtka Hitmarina d.o.o., nije platio priključke za vodu i trenutno je sporno tko je dužan platiti te priključke, je li to tvrtka ili stanari.


Osim toga, dio stanara nije plaćao vodu jer, kako kažu, to nisu ni mogli učiniti pošto im računi nikad nisu stizali, a do brojila nisu mogli doći.