Međunarodni šahovski festival

Slavni Gari Kasparov ispunjava obećanje, vraća se u Crikvenicu

Franjo Deranja

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Ovaj put bit će to Međunarodni šahovski festival koji će se održati – u prvom dijelu – od 26. kolovoza do 2. rujna te – u nastavku – od 28. rujna do 7. listopada



CRIKVENICA Gari Kasparov, bivši svjetski prvak u šahu i jedan od najvećih šahista svih vremena, ispunjava obećanje dano prije točno godinu dana kada je boravio u Crikvenici i odigrao simultanku sa 16 izazivača i brzopotezni turnir sa 119 suparnika.


Ovaj put bit će to Međunarodni šahovski festival koji će se održati – u prvom dijelu – od 26. kolovoza do 2. rujna te – u nastavku – od 28. rujna do 7. listopada.


Crikvenica se još prošle godine počela etablirati na šahovskoj karti svijeta kao središte u kojem je šah već dotad bio stekao svoje mjesto (Šahovski klub s višemajstora i majstorskih kandidata), a tome je od kolovoza prošle godine posebice pridonio dolazak Garija Kasparova.

Fondacija Gari Kasparov afirmira šah u osnovnim školama, pa je tako i s crikveničkim osnovcima, te srednjoškolcima koji su prihvatili taj program i ostvaruju ga zajedno sa svojim voditeljima i učiteljima.




Ovog kolovoza Kasparov će, nakon konferencije za novinare, u Preradovićevoj ulici početi simultanku, i to26. kolovoza u 19 sati, a u obnovljenoj „Staroj školi“ bit će održan Međunarodni šahovski kamp, u Hotelu Park dvoboj Kasparova s engleskim šahovskim velemajstorom Nigelom Shortom, te u Hostelu Stoimena Rapid-turnir za mlade i Blitz-turnir.


Potkraj rujna i do konca prvog tjedna u listopadu slijedit će više šahovskih turnira i turnir za osnovnoškolce Open Crikvenica.