Drugi dom

Selce za 30 godina “vjernosti” nagradilo Nijemca Petera Pechera koji od djetinjstva ljetuje na Jadranu

Ljiljana Hlača

Svetka Kršul, Marijana Biondić, Peter Pecher i Manuela Rottenbacher / Snimio S. DRECHSLER

Svetka Kršul, Marijana Biondić, Peter Pecher i Manuela Rottenbacher / Snimio S. DRECHSLER

Tu imam prijatelje, poznaju me ugostitelji. Ovdje je prava atmosfera. Rođendan ne slavim u Njemačkoj, već u Hrvatskoj, otkriva Peter Pecher, koji u Selcu ljetuje već 30 godina



Turistička zajednica Grada Crikvenice nagradila je dugogodišnjeg turista Petera Pechera iz Njemačke, budući da 30 godina dolazi ljetovati u Selce. Svake godine svoje »ljetne« praznike provodi u apartmanima Sunčica, u vlasništvu Svetke Kršul, a ove godine je u pratnji svoje prijateljice Manuele Rottenbacher i prijatelja. Tom prigodom jučer im je direktorica Turističke zajednice Marijana Biondić uručila prigodni dar – poklon paket i umjetničku sliku slikara Zdravka Gržičića. Vidno zadovoljan ovom gestom Peter Pecher nam je otkrio da je još kao dječak dolazio s roditeljima u kamp u Selce, a kada su roditelji prestali dolaziti u kamp, počeo je iznamljivati apartman kod Svetke Kršul.



Direktorica Marijana Biondić dodala je da Turistička zajednica svake godine nastoji prigodnim darom zahvaliti stranom gostu, koji je prepoznao potencijale ove regije i ostao joj vjeran. Najavila je sljedeće takvo darivanje koje će biti krajem kolovoza u okviru Ribarskog tjedna, kada će se znak pažnje uručiti jednom nizozemskom turistu koji u Crikvenicu dolazi čak 50 godina.





– Kako je on počeo dolaziti kod nas, tako smo se i mi počeli baviti turizmom. Bila je to sredina osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naš gost uvijek dolazi s prijateljima, i s obitelji. On nikada ne dolazi sam. A i to je dobro za nas iznamljivače, ali i ugostitelje budući da je riječ o gostu koji je zapravo izvanpansionski potrošač, rekla je Svetka Kršul, koja smatra da je dugogodišnje dolaženje nekog turista na istu lokaciju zapravo uspjeh jednog privatnog iznamljivača. A po njoj tajna tog uspjeha leži u otvorenosti odnosno dobroj i ležernoj komunikaciji s turistom, ali i jednoj dobroj buzari od školjaka… Na upit što mu se sviđa da svake godine svoje ljetne praznike provodi na Rivijeri, Peter Pecher kaže da mu ovdje zapravo sve sviđa.


– Selce je moj drugi dom. Tu imam prijatelje, poznaju me ugostitelji. Ovdje je prava atmosfera. Rođendan ne slavim u Njemačkoj, već u Hrvatskoj, otkriva Peter Pecher, inače po zanimanju trgovac.


Dodaje da se kod nas turizam dosta promijenio u ovih 30 godina, i to na bolje; okoliš je čistiji, plaže su opremljenije, gastro ponuda bolja…