Planovi Grada Crikvenice

Selački trg, Stara škola, rotor na Dugi, šetnica…

Anto Ravlić

Stari kameni most na ušću Dubračine bit će osvijetljen / Foto Arhiv NL

Stari kameni most na ušću Dubračine bit će osvijetljen / Foto Arhiv NL

Uz najveće investicije pripremat će se teren za gradnju groblja, rekonstrukciju Preradovićeve, uređenje i osvjetljenje mostova na ušću Dubračine. Uredit će se i pomoćno nogometno igralište

CRIKVENICA » U 2015. godini Grad Crikvenica planira osam ozbiljnijih investicija koje će osvježiti grad i gradska naselja te učiniti svakodnevicu jednostavnijom. Dio investicija će se kompletno odraditi tijekom godine dok će se dio projekata tek »načeti«. Lista investicija nije konačna, a tijekom godine planirano je i više manjih komunalnih zahvata.   

Dubračina




Ove godine je za uređenje središnje selačke lokacije, Trg palih boraca namijenjeno 1,6 milijuna kuna. Tijekom 2015. godine planira se ishoditi građevinska dozvola i započeti sa radovima. Procjena ukupne investicije je 11,6 milijuna kuna.   


   Rotor Duga je jedna od dugo čekanih i željenih investicija. Postojeće raskrižje koje se teško nosi s potrebama prometa već godinama trebalo bi se rekonstruirati u kružno raskrižje. Investiciju Grad Crikvenica realizira zajedno s Hrvatskim cestama. Procjenjena vrijednost projekta je tri milijuna kuna, a dinamika realizacije ovisit će o provedbi javnog natječaja kojeg provode Hrvatske ceste.



Ove godine planira se dovršiti projekt i ishodovati građevinska dozvola za rekonstrukciju Preradovićeve ulice. Želja je da se ove godine i krene s radovima u ulici koja se pokazalo izuzetno atraktivnom za intimnija društvena događanja. Želja Crikveničana je da se danas slijepa ulica u potpunosti zatvori za promet.





   Šetnica Dubračina ulazi u četvrtu fazu. Dosad se napredovalo uzvodno, od marketa Plodina prema romskom naselju, a sada će se pažnja pokloniti ušću. Planira se uređenje partera uz potok Dubračinu u vrijednosti od oko 450 tisuća kuna. Na meti građevinara bit će potez oko starog kamenog mosta preko Dubračine.     Osim građevinara, mostovima će se baviti i majstori za rasvjetu. Planira se postavljanje dekorativne rasvjete na starom kamenom mostu i na novijem mostu na ušću Dubračine. Zajedno sa uređenjem partera dobiva se nova kvaliteta prostora, ističu u Gradu dodajući da se radi o prostoru u centru Crikvenice koji je dosad bio zanemaren, zapušten i zaboravljen. Planirana vrijednost radova na mostovima procjenjuje se na 200 tisuća kuna.   

Groblje Zoričići


Planira se izrada UPU groblja Crikvenica Zoričići vrijednosti 70 tisuća kuna. Potom bi se prionulo izradi projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole.


   Na popisu ovogodišnjih planova je uređenje zgrade Stare škole. U proračunu za 2015. godinu rezervirano je više od tri milijuna kuna za prvu fazu. Izrađen je glavni projekt i predan na potvrdu nadležnim županijskim tijelima. Nakon dobivanja potvrde glavnog projekta izradit će se izvedbeni projekt i tada se može krenuti u nabavu.


   Među sportskim infrastrukturnim projektima izdvaja se uređenje pomoćnog nogometnog igrališta u Crikvenici. Nabava za izvođenje radova je u tijeku, a ove godine će se uložiti 350 tisuća kuna. Uređenje igrališta nužno je zbog potreba nogometaša, ali ga treba promatrati i u svjetlu kandidature za europsko nogometno prvenstvo U-17 koje bi se 2017. godine trebalo održati u Crikvenici.