Sutra finale

RUŽICA VINODOLA Odlična atmosfera i u drugom krugu igara na Precrikvi

Nataša Car

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Neva Cuculić i Eleonora Spoja zauzele su vodeće pozicije, a pratila ih je Dragana Pap sa samo jednim bodom zaostatka



NOVI VINODOLSKI Ružice su se uz zvukove sopila Korzom hrvatskih branitelja spustile na Precrikvu gdje se održao drugi krug igara koji uključuje pravljenje “vinca od smokav”, mljevenje kave i pražnjenje brentače. Igre su ponovno okupile veliku publiku koja je pomno pratila igre i navijala za kandidatkinje.


Nakon prvog kruga igara u Pavlomiru kojem je prisustvovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Neva Cuculić i Eleonora Spoja zauzele su vodeće pozicije, a pratila ih je Dragana Pap sa samo jednim bodom zaostatka.


“Nisam očekivala vodstvo, iznenadila sam se”, rekla je Cuculić te ponovila kako joj nije bitna pobjeda i opuštenim tempom nastavlja dalje. Spoja je rekla kako joj je ručno mašćenje grožđa prvu večer bilo najbolje, a u drugom krugu joj se pražnjenje brentače čini dosta teško.


Ružica Vinodola / Snimio Sergej DRECHSLER


Ružica Vinodola / Snimio Sergej DRECHSLER





Pražnjenje vode iz brentače u posudu dok im se za to mjeri vrijeme bila je prva sinoćnja disciplina. U drugoj igri djevojke su morale iglom i koncem izraditi vijenac od 25 smokvi i lovorovih listova.


U ovoj igri osim brzine važan je i redoslijed jer se svaka netočnost  kažnjavala dodavanjem vremena. U zadnjoj igri curama se mjerila količina kave koju su samljele u roku od 2 minute.


Natjecateljski dio programa bio je popraćen dobrom glazbom za koju su se pobrinuli Bribirski tamburaši te zabavnim igrama za publiku, što je doprinijelo odličnoj atmosferi.


Isto tako, posjetitelji su mogli uživati u raznim delicijama i vinu, a na sajmu su se nudili i ekološki te ručno rađeni proizvodi. U subotu slijedi posljednji krug igara na Precrikvi i proglašenje pobjednice na Frankopanskom trgu.