Ultrabogat program

Puno glazbe, sporta i glamura: Novljane čekaju brojna događanja

Nataša Car

Foto: Nataša Car

Foto: Nataša Car

Već ove subote goste će dočekati Raspjevani balkoni, a stiže i 80 vespi, dok idućih vikenda slijede: Fit 4 Novi, večeri glamura u marinama, susret puhačkih orkestara, Pink Wing, MIK, Adriatica folk festival...



NOVI VINODOLSKI – Kraj svibnja u Novom Vinodolskom obilježit će mnoga događanja, a s manifestacijama nastavljaju i sljedeći mjesec. Grad Novi Vinodolski, njegova Turistička zajednica i Centar za kulturu, hotel Lišanj te marine Novi i Mitan, zajednički su osmislili bogat program u kojem će Novljani i njihovi gosti uživati u idućih mjesec dana. Gradonačelnik Velimir Piškulić istaknuo je da suradnja među organizatorima i zajedničko predstavljanje postaju praksa jer se jedino na taj način njihov trud može dignuti na viši nivo.


Kiša koja je obilježila svibanj odgodila je manifestaciju Raspjevani balkoni, no s obzirom da se prognoza poboljšava, ove će subote od 10,30 do 13,30 s gradskih balkona pjevati Joso Butorac u pratnji Mladena Žmaka te Antonio Krištofić i Radojka Šverko. Uz dobru glazbu posjetitelji će moći obići i Sajam cvijeća i domaćih proizvoda te razgledati izložene »vespe«. U centru Novog očekuje se između 50 i 80 vespi, a njihovi vlasnici uživat će i u panoramskoj vožnji kroz Novi i Vinodolsku općinu. Grad će od ponedeljka, 27. svibnja do srijede, 29. svibnja biti jedan od domaćina ovogodišnjem izdanju Kvarnerske rivijere.


Sportski vikend


Prijelaz iz svibnja u lipanj bit će u znaku sporta. Vikend od 31. svibnja do 2. lipnja rezerviran je za sportsku manifestaciju Fit 4 Novi u sklopu koje će se predstaviti brojne sportske udruge i klubovi, organizirati zabavni turniri, a sve će biti popraćeno dobrom glazbom. Treba istaknuti ovogodišnju novinu – cross utrku Novljanskih 13, uz koju će se organizirati i panoramska biciklijada, malonogometni turnir, basket tour, prezentacija jedrenja, plivanja i još pregršt drugih sportova i rekreativnih aktivnosti. Očekuje se oko 800 sportaša kojima će se, osim sportskih aktivnosti, nuditi i zdrava hrana. U subotu u 21 sat nastupit će Indira Forza, a ulaz na koncert je besplatan.




Prva polovica lipnja bit će obilježena glamuroznim događanjima. Marina Novi i Ekstravagant u petak, 7. lipnja organiziraju događanje na kojem će gosti moći pogledati modnu reviju, cooking show, zabaviti se na koncertu Colonije i uživati u spektakularnom vatrometu, a u marini spremaju i posebno iznenađenje. Te subote i nedjelje Novi će biti domaćin 33. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara. Otvorenje neće proći nezamijećeno jer će u subotu u 19,30 sati, 700 glazbenika u centru grada zajedničkim nastupom otvoriti susret.



Od 13. do 16. lipnja u Zagonu će se slaviti sv. Anton, no glavno događanje tog vikenda bit će, uz podršku Grada Novog i Primorsko-goranske županije, proslava 25 godina vinogradarstva u Pavlomiru. Nakon dnevnog programa u subotu u 20 sati Pavlomir će otvoriti vrata za javnost koja će moći uživati u odličnoj eno-gastro ponudi po pristupačnim cijenama i nastupu Giuliana. Zasigurno zanimljiv će biti i otvoreni međunarodni kup za novinare koji će se u nedjelju natjecati u pripremi janjetine na tradicionalni način. Natjecanje će okupiti 20 novinarskih ekipa iz desetak država.



Povratak MIK-a


Atmosfera luksuza nastavit će se i tjedan poslije jer će u četvrtak 13. lipnja stići karavana skupocjenih automobila. Novi Vinodolski i hotel Lišanj ugostit će Pink Wing, a vlasnike i ljubitelje luksuznih limenih ljubimaca između ostalog očekuje i posebna atrakcija na otočiću San Marino, vađenje istoimenog pjenušca iz mora.Ne treba zaboraviti da se ove godine i MIK vraća u Novi Vinodolski, koji će 20. lipnja biti domaćin 55. izdanju festivala. Marina Novi sljedeći dan organizira zabavni »Pozdrav ljetu« na kojem će nastupiti Trio Rio, dok će se 22. lipnja u Novome održati 22. Adriatica folk festival na koji stiže 400 sudionika iz devet država, a događanja u lipnju kraju će privesti »Neki novi klinci« 29. lipnja. Prošlogodišnja modna revija u marini Mitan bila je pravi hit pa u marini već najavljuju novu modnu reviju i za ovaj kolovoz.