Mlade snage

Primorje pobjednik turnira za mlađe vaterpoliste do 13 godina

Nataša Car

Finale dvije odlično pripremljene ekipe bilo je na vrhunskoj razini



CRIKVENICA Na Gradskom plivalištu održan je prvi turnir za mlade vaterpoliste iz kojeg je riječki klub Primorje izašao kao pobjednik nakon svladavanja belgijskih prvaka La Louviere u finalnoj utakmici.


Turnir za mlade vaterpoliste do 13 godina starosti organizirao je Vaterpolo Klub Crikvenica te je bio posvećen sugrađaninu i vaterpolskom zaljubljeniku Darku Brnjcu. Ovaj turnir imao je i međunarodni karakter budući da je, uz riječko Primorje, Paladu iz Njivica i domaći Vaterpolo Klub Crikvenica, kao gost nastupio i belgijski tim La Louviere.


U prvom polufinalu vrlo kvalitetno fizički pripremljen La Louviere pobijedio je Crikvenicu 8:0. Domaćoj ekipi nedostajalo je snage da se othrva presingu nešto starijih Belgijanaca, a falilo je i koncentracije u napadu.




Manjak koncentracije može se pripisati promjeni okruženja. Vetrpolisti inače igraju u bazenu Thallasotherapije te je ovo prva utakmica koju su odigrali u moru. U drugom polufinalu ekipa Primorja, predvođena trenerom Marijanom Pichlerom, pobijedila je Paladu iz Njivica s 12 golova razlike, s konačnim rezultatom 14:2. U čvrstoj utakmici za 3. mjesto, koja je više podsjećala na nogometnu nego vaterpolsku, Palada je svladala domaćina s 3:1.


Finale dvije odlično pripremljene ekipe bilo je na vrhunskoj razini, što se od Primorja i očekivalo s obzirom na završne pripreme za finalni turnir Kupa Hrvatske koji će se uskoro održati u Korčuli.


Gosti iz Belgije su pružili jaki otpor, no ekipa iz Primorja odnijela je pobjedu s konačnim rezultatom 9:7. Organizatori su iznimno zadovoljni turnirom te se vesele sljedećim izdanjima i priželjkuju da turnir postane tradicija.