Pod Nehajem

Predsjednica u Senju: Do izgradnje autoceste za Žutu Lokvu, dobro bi došao i treći trak magistrale

Anto Ravlić

SENJ Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu višednevnog posjeta Ličko-senjskoj županiji posjetila je drevni Senj. Duže od planiranog zadržala se u razgovoru sa senjskim gradonačelnikom Sanjinom Rukavinom te po izlasku na senjsko sunce konstatirala da je temperatura puno ugodnija nego u Lici, gdje je prošlih dana prilično zahladilo. Lijepo je bilo s jutarnjih desetak ličkih stupnjeva spustiti se u Senj, koji se grijao na 28 stupnjeva dopuštavši turistima da okupiraju plaže.

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je senjske vatrogasce te se zaputila na kulu Nehaj gdje su je dočekali građani. Šetnja centrom Senja je otkazana zbog dužeg sastanka. U gradu pod Nehajem vjeruju da će sastanak s gradskim čelnicima donijeti dobra gradu punog neiskorištenog potencijala.


Vatrogasci


– Uvijek sam bila oduševljena Senjom, posebno našom starom kulom Nehaj, ali i cijelim područjem s kojeg puca predivan vidik na naše otoke. Senj je jedno od središta gdje moramo razvijati turizam, ali i prometnu povezanost te sve ono što život čini kvalitetnijem. Dosta podrobno smo razgovarali o životu u Senju i projektima i planovima za budućnost. Iznimno mi je drago da su Senj i Ličko-senjska županija prvi po povlačenju sredstava iz europskih fondova po glavi stanovnika, rekla je predsjednica Republike Hrvatske nakon sastanak s čelnicima Senja i Ličko-senjske županije.Nakon posjeta vatrogascima u Perušiću, predsjednica nije mogla zaobići niti senjske vatrogasce koji su se istakli gaseći nedavni požar na Velebitu. – Razgovarali smo o sezoni i o požarima koje je nemoguće gasiti ljudskom rukom. Dobro su držali požar pod kontrolom i spriječili da izgori Velebit. O vatrogascima i vatrogastvu uvijek treba razmišljati, ne samo u sezoni. Vatrogasci su uvijek naši heroji. Spašavaju naše šume, imovinu, ali što je najbitnije, i ljudske živote, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Promet


Tema je bila i bolja prometna povezanost Senja.


– Razgovarali smo o različitim modalitetima. Uz sve projekte koje imamo u Hrvatskoj, počevši od Pelješkog mosta, ne znam kad će spoj na Žutu Lokvu doći na red, ali gradonačelnik Senja kaže da bi od velike pomoći bila i treća traka koja bi skratila putovanje do Rijeke. Ali, svi mi koji vozimo od Žute Lokve do Senja, isto tako gledamo serpentine kao nešto što bismo voljeli da se jednog dana riješi. Svjesna sam da se radi o teškom terenu i da su potrebna golema ulaganja, ali se nadam da Vlada ne odustaje od spoja sa Žutom Lokvom i da će se ta cesta naći u srednjoročnom planu, komentirala je predsjednica senjski prometni problem broj jedan.


Opširnije u tiskanom izdanju