Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
DAN OSNOVNE ŠKOLE IVANA MAŽURANIĆA

Počelo slavlje 200. rođendana pjesnika i bana-pučanina

Svečanost u povodu Dana škole u Novom Vinodolskom
Svečanost u povodu Dana škole u Novom Vinodolskom
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2014. u 12:08 2014-06-14T12:08:22+02:00

Danom škole započet je niz svečanosti kojima će sljedećih mjeseci biti obilježena dva stoljeća od rođenja velikog pjesnika, jezikoslovca i političara, hrvatskog bana Ivana Mažuranića

NOVI VINODOLSKI » U školi što nosi ime pjesnika i bana pučanina, Osnovnoj školi Ivana Mažuranića, proslavljen je Dan škole. Još i u godini što je iznimna, jubilarna: u povodu 200. obljetnice rođenja velikog pjesnika, jezikoslovca, političara.

   U holu škole upriličena je svečanost kojoj su nazočili uz mnogobrojne učenike škole, a ova ih odgojno obrazovna ustanova redovito proteklih godina ima oko dvije stotine, zatim njihovi roditelji, pa nastavnici, predstavnici Grada Novog Vinodolskog, gradskih kulturnih ustanova i udruga, crkve.

   Boris Turjak, ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića, rekao je kako je čast i inspiracija biti na čelu takve školske institucije, a nastavnicima i učenicima je to obveza i poticaj.
   Učenici su pokazali što su sve učili i uvježbavali za ovaj dan, za Dan škole, a bilo je tu i autohtonog novljanskoga folklora, stihova, pjesme, glazbe, sopila...

   Uspješni na mnogim natjecanjima u znanju i sportskim vještinama i darovitosti, novljanski osnovci pokazali su to i predstavili svoje prethodne polaznike ove škole mnoštvom pokala u vitrinama, ali i poruku Ivana Mažuranića: Boj se onoga tko je viko bez golema mrijet jada! – pokazujući ljubav za domovinu i tradiciju svojih predaka.
   Novljanska Osnovna škola ovime je otvorila niz svečanosti što će se idućih mjeseci održavati u povodu 200. obljetnice rođenja velikog pjesnika i bana, Ivana Mažuranića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.