Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
21. studenoga 2018.
Prijave otvorene

Počelo odbrojavanje do 108. Plivačkog maratona Šilo-Crikvenica

Foto promo
Foto promo
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2018. u 16:22 2018-08-03T16:22:11+02:00

O tome da ovaj poznati maraton razbija sve spolne, dobne i geografske predrasude svjedoče i činjenice da najstariji prijavljeni sudionik  ima 77 godina, najmlađi 9, a organizatori su ponosni i brojem do sada prijavljenih žena – više od stotinu

CRIKVENICA Početkom srpnja su počele prijave za najstariji plivački maraton na Jadranu - 108. po redu Plivački maraton Šilo-Crikvenica. Rivijera Crikvenica nas još jednom podsjeća zašto je poznata kao „grad maratona“.

Svi zainteresirani natjecatelji moraju se prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web stranici www.rivieracrikvenica.com i na poveznici http://goo.gl/forms/BoRzJjyjbhKZDwUb2 .

Prijave traju najkasnije do srijede, 8. kolovoza 2018. do 23:59 h, a nakon toga roka prijave neće biti moguće, kao ni prijave na licu mjesta. Stoga, požurite!

Do sada se prijavilo 400 sudionika, a broj prijavljenih konstantno raste. O tome da ovaj poznati maraton razbija sve spolne, dobne i geografske predrasude svjedoče i činjenice da najstariji prijavljeni sudionik  ima 77 godina, najmlađi 9, a organizatori su ponosni i brojem do sada prijavljenih žena – više od stotinu! Trenutno su prijavljeni sudionici iz 12 zemalja, a najudaljenija je daleka nam Australija. Već se tradicionalno natječe i nekoliko obitelji te dva para blizanaca.

Maraton će se i ove godine plivati 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice. Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start natjecanja je u 10 sati u Šilu na otoku Krku, a cilj u centru Crikvenice, na vanjskome zidu Gradskoga plivališta.

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u ukupno 18 kategorija.
 
Organizator 108. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice. Suorganizatori: Crikvenički plivački klub, Vaterpolo klub „Crikvenica“, PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, ŠRK "Čikavica" Šilo, Jedriličarsko društvo "Val", KPA "Crikvenica" i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce". Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Županijska lučka uprava Crikvenica, Hostel Karlovac, "Eko-Murvica" d.o.o. i "Jadran" d.d. Crikvenica
 
Ako razmišljate kako i gdje provesti blagdan Velike Gospe, ne dvojite ni sekunde. Posjetite 108. po redu Plivački maraton Šilo – Crikvenica, bilo kao natjecatelj ili kao navijač!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Promjenom opskrbljivača do manjih troškova za plin
Imaju li tvrtke i obrti izbor ukoliko porastu cijene plina

Promjenom opskrbljivača do manjih troškova za plin