Bribirska fešta

Petrova va Bribiri oduševila i domaće i goste

Nataša Car

KUD Bribir sudjelovao je u programu

KUD Bribir sudjelovao je u programu

Glavna fešta počela smotrom KUD-ova i folklornih društava, a veselje se nastavilo uz tamburaše Baruffa



BRIBIR U Bribiru je obilježena višednevna svetkovina mjesnog blagdana svetih Petra i Pavla apostola. Najveću feštu podržala je dobra glazba tamburaškog sastava Baruffa.


Program je započeo već u subotu, 23. lipnja, Petrovskim turnirom umirovljenika u pikadu koji se održao u Domu kulture Bribir. Blagdan je obilježen u petak, 29. lipnja, kad su održane dvije mise. Ujutro je u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla održana misa za dobrotvore, a navečer je održana svečana koncelebrirana misa. Nakon mise mještani su se nastavili družiti na organiziranom domjenku. Gosti su uživali u bribirskom prisnacu, slasticama i dobrom pivu. Prisutne su zabavljali Bribirski tamburaši.


Glavna fešta održana je u subotu koja je počela smotrom kulturno-umjetničkih i folklornih društava u Starom gradu, a veselje se nastavilo nastupom tamburaškog sastava Baruffa u Caffe baru Vrba. Publika je osim u dobroj glazbi tako uživala i u ukusnim zalogajima i dobrom piću. Završnica programa je održana u nedjelju ujutro kada je održan boćarski turnir na novom boćalištu na Ćokovu. Na turniru je Boćarski klub Zagon osvojio prvo mjesto, srebro je pripalo Bribiru, a druga ekipa Jadranova odnijela je broncu.Manifestaciju su organizirali Mjesni odbor Bribir, Udruga sv. Petra i Pavla apostola Bribir, Boćarski klub Bribir, Župni ured Bribir, Caffe bar Vrba i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine – podružnica Bribir, uz pokroviteljstvo Vinodolske općine i Turističke zajednice Vinodolske općine.