Zabave neće nedostajati

Pedeseti Ribarski tjedan u Crikvenici otvara se u subotu s likovnom kolonijom i čak dvije regate

Nataša Car

S prošlogodišnjeg Ribarskog tjedna u Crikvenici / Foto arhiva

S prošlogodišnjeg Ribarskog tjedna u Crikvenici / Foto arhiva

Kroz sportska, kulturna  i gastro događanja za mlade i stare, a sve  s tematikom mora, posjetitelji će se moći upoznati s bogatom tradicijom Crikvenice i pritom dobro zabaviti



CRIKVENICA Pedeset i drugo izdanje Ribarskog tjedna, tradicionalne crikveničke  manifestacije kreće u  subotu, a donosi mnoštvo kulturnih, sportskih i gastro aktivnosti s morskom tematikom.


Iako je svečano otvaranje »Ribarskog tjedna« rezervirano za  20 sati, program kreće već ujutro u 10 sati sa sadržajem za najmlađe, odnosno likovnom radionicom i likovnom kolonijom na temu »Ribarski tjedan«. Za subotu su osim navedenoga organizirane aktivnosti na moru, uključujući i dvije regate.


U 12 sati u crikveničkom akvatoriju kreće jedriličarska regata krstaša, a od 17 sati pridružuju im se i drvene barke. I tradicijske barke proći će crikveničkim akvatorijem jer je navečer organizirano veslanje u njima. Kao šećer na kraju organizirana je besplatna panoramska vožnja brodovima.




Goste u subotu uz morske aktivnosti očekuje i ukusna primorska hrana te glazba. U 18 sati kreće »Fešta od dagnji«, a navečer nastupaju klapa »Rišpet« i sastav »Baruffa«.


Ni ostale dane neće nedostajati zabave, a gosti će moći aktivno sudjelovati u mnogim aktivnostima na moru. Na programu je tako »Ribarenje s gostima« i »Jedrenje s gostima«. Ne treba propustiti ni »Ribarske igre«, kao ni »Noć vaterpola«. Od kulturno-zabavnih aktivnosti goste očekuje 4. festival čakavske besede »ČA Fest«, Plesni show »Dancing stars« i tradicionalna »Primorska noć«. 


Za goste će također svaki dan biti pripremljeni specijaliteti od raznih morskih plodova, uključujući tunu, brancina, plavu ribu, oradu, liganje, škampe i dagnje. Osim fešti s tematikom morskih plodova organiziran je i kulinarski show tijekom kojeg će se hrana pripremati u tradicionalnim kotlićima. Za glazbu će se pobrinuti mnogi talentirani  izvođači poput Jose Butorca i Tria »Vivak«, glazbenih sastava »Tramuntana«, »Klamaruša«, »Vigor« i »Trend«.  »Ribarski tjedan« kulminirat će velikim vatrometom u ponoć.


»Ribarski tjedan« je prošle godine postao dio projekta »Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana«. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020, čiji je glavni cilj očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj pomorske baštine pograničnog područja Hrvatske i Slovenije kroz valorizaciju na načelima održivog turizma.


Svi su pozvani posjetiti i sudjelovati u »Ribarskom tjednu« kroz koji će se moći upoznati s bogatom tradicijom Crikvenice i pritom dobro zabaviti. »Ribarski tjedan« organizira Turistička zajednica Grada Crikvenice, u suradnji s Jadranom d.d., Ekskluzivom d.o.o., JD-om Val Crikvenica, JC-om Jadro Selce, PŠRD-om Arbun Crikvenica, ŠRD-om Oslić Selce, ŠRD-om Lovrata Dramalj, Katedrom čakavskog sabora Kotor Crikvenica, Udrugom umirovljenika Grada Crikvenice Sunce i VK-om Crikvenica. Pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Eko-Murvica d.o.o. i Hyper.hr.