Uloženo još 23 milijuna kuna

Otvorenje H-objekta u Thalassotherapiji Crikvenica početkom studenog

Tihana Tomičić

Delegacija PGŽ-a i Grada Crikvenice u obilasku H-objekta

Delegacija PGŽ-a i Grada Crikvenice u obilasku H-objekta

Sad smo uredili i dogradili tzv. H-objekt, koji je središnji objekt naše zdravstvene ustanove, u tijeku je montaža opreme te na koncu edukacija zaposlenih za rad na toj novoj opremi – rekao je ravnatelj Lončarić. U Thalassotherapiji Crikvenica na specijalizaciji je sedam mladih liječnika, a zaposleno je i 20 novih medicinskih sestara i tehničara, te fizioterapeuta



RIJEKA  Početkom studenoga bit će otvoren H-objekt namijenjen dijagnostici i terapiji u Thalassotherapiji Crikvenica, najavio je na redovitom press kolegiju u Županiji ravnatelj te županijske ustanove Damir Lončarić.


– Samo u zadnjem velikim investicijskom ciklusu uloženo je preko 23 milijuna kuna, a prije toga se u prethodnim godinama obnavljala i energana, otvorena je barokomora, nova recepcija, smještaj sa 50 soba te park za rebilitaciju, kao i bazen s toplom morskom vodom. Sad smo uredili i dogradili tzv. H-objekt, koji je središnji objekt naše zdravstvene ustanove, u tijeku je montaža opreme te na koncu edukacija zaposlenih za rad na toj novoj opremi – rekao je ravnatelj Lončarić.


U Thalassotherapiji Crikvenica na specijalizaciji je sedam mladih liječnika, a zaposleno je i 20 novih medicinskih sestara i tehničara, te fizioterapeuta.




– Sve ovo za nas je velik iskorak, i naša usluga bit će bitno kvalitetnija, rekao je ravnatelj. Župan Zlatko Komadina tome dodaje da se u Županiji kao osnivaču sada nadaju i boljem ugovoru s HZZO-om, jer na taj bi način bilo moguće zapošljavati još više stručnog kadra.


I u sektoru socijalne skrbi, kazala je pročelnica Dragica Marač, ima novog zapošljavanja – čak 15 osoba zaposleno je ove godine u centrima za socijalnu skrb te u domovima za starije čiji je osnivač Županija.


Ove godine iz decentraliziranih sredstava u domove je uloženo čak 42 milijuna kuna, a u to spadaju sve vrste troškova, a u centre za socijalni rad 3,4 milijuna kuna.


Posebno se radi na osnivanju tzv. kućanskih zajednica kao i osnivanju izvaninstitucionalne skrbi za umirovljenike, koja se pokazala kao dobro rješenje, posebno u Gorskom kotaru.


Također, ističe pročelnica Marač, ove godine ranije su krenule i isplate za ogrijev za socijalno ugrožene.