Budućnost je počela

‘Osjećaj je kao da ste u SF filmu’: Crikvenica i Novi imaju novi adut za sportski i zdravstveni turizam

Anto Ravlić

Uniwell strukturiranom vodom za konzumaciju, nabijenim kisikom i ozonom, platformom za mikrocikulaciju i sustavima inverzije potiče kroz trening obnovu tijela i opuštanje

CRIKVENICA Na mapi rekreacije, sportske pripreme, nutricionizma i zdravstvenog turizma crikveničko-vinodolske rivijere ucrtana je još jedna točka. Točnije, dvije točke jer se dio projekta Uniwell – Life Creation odvija u Novom Vinodolskom, a dio u Crikvenici. Što je uopće Uniwell? Kreator Predrag Platiša objašnjava da se radi o cjelovitom pristupu podizanja kvalitete egzistencije, ali i razvoja čovjeka kao bića. Na trenutak nam se čini da čitamo scenarij SF filma. Puno maglovitih pojmova za običnog čovjeka.

Kad zakoračite u svijet Uniwella dočekat će vas sustav osvjetljenja prostora svjetlom živog spektra, sustav strukturirane vode za konzumaciju i higijenu, uređaj nabijenog kisika i ozona, komora za regeneraciju, platforma za poticanje mikrocirkulacije, sustave inverzije, a uz tehnologiju integriran je funkcionalan prostor za trening, regeneraciju i opuštanje.


– Projekt Uniwell kreiran je kao ideja cjelovite egzistencijalne reorganizacije vitalnih segmenata života čovjeka modernog doba. Provodi se po razvijenom biointegrativnom holističkom modelu i adaptira se po potrebi i stanju svakog pojedinca, kaže Predrag.Riječ je o jasnim instrumentima koji se koriste u procesu, od metoda treninga i nutricionizma do znanstveno dokazane tehnologije od strane struke, inženjeringa, fizike i medicine koji su sastavni dio integriranog rada bolnica i klinika u najvećem postotku na istoku (Japan i Južna Koreja), zatim u američkom i europskom medicinskom sustavu u svrhu učinkovitije prevencije ili revitalizacije, objašnjava Platiša.


– Najbolji primjeri takvog cjelovitog pristupa, osim mnogih »civila« sa odličnim transformacijama jesu mladi perspektivni nogometaši, Novljanin Frane Vidović, koji po testiranjima ispoljava izniman fizički potencijal i napredak te kao takav može konkurirati u seniorskom nogometu na visokoj razini, ili Riječanin Ricardo Bagadur koji uspješno sanira sve svoje ozljede i tegobe i postaje profesionalac vrhunske kategorije sa ogromnim igračkim potencijalom, ali tu su i mnogi drugi mladi sportaši, nogometaši, rukometaši, odbojkaši.





Običan čovjek će ustuknuti pred navalom nepoznatih pojmova i pomisliti: ovo je za vrhunske svjetske sportaše i astronaute, no dobrodošao svatko tko se želi osjećati bolje, educirati se i jednostavno kvalitetnije i zdravije živjeti.


Svijest o važnosti timskog rada u svrhu daljnjeg napretka, okupila je stručnjake koji stvaraju Concept gym, koji kroz svoje rekreativne i sportske programe simbolizira prezentaciju znanosti o ljudskom pokretu. Tako u novom gymu u Crikvenici može svatko doći trenirati u teretanu, na grupne ili individualne funkcionalne treninge ili treninge borilačkih vještina, tajlandskog boksa i kick boxinga, uz podršku i pratnju novog tima.


– Ekipu čine mlada inženjerka strojarstva i instruktorica jazz dancea, pilatesa i aerobika Antonija Zimak sa glavnom ulogom korektivnog segmenta vježbi istezanja i osnaživanja kritičnih zona. Zatim trener u području kondicijske pripreme Dragan Todorović koji je svojim pristupom ambasador ideje »pokret i njegovi benefiti za čovjeka«. S Draganom razvijam nove modele adekvatne pripreme sportaša svih kategorija i dobi, objašnjava Predrag Platiša te napominje kako je u čitavoj priči bitan motivacijski i nutricionistički segment kroz biointegrativni model pravilne prehrane i dodataka prehrani zvani Nutriwell. Program podrazumjeva zadovoljavanje fizioloških i biokemijskih postulata i potreba organizma kako bi čovjek postizao željene rezultate, sukladno stanju i potrebi.