Crikvenička rivijera

OTVARAJU SE HOTELI Selačka Marina probila led, sljedeći je Kvarner Palace

Franjo Deranja

Vrata turistima prvi su otvorili u Marini, a s obzirom na kvalitetnu i zaokruženu ponudu, u tom reprezentativnom hotelskom objektu u Selcu nadaju se da bi mogli odmah početi i uspješno poslovati te spasiti dio ovogodišnje predsezone



Hotel Marina u Selcu prvi je otvorio svoja vrata turistima, a s obzirom na kvalitetnu i zaokruženu ponudu, uključujući i bazen, očekuje se da bi – nadaju se u tom reprezentativnom hotelskom objektu – mogli odmah početi i uspješno poslovati te spasiti dio ovogodišnje predsezone.


Recepcionarka Barbara potvrdila je da su u hotelu već i prvi gosti, a neki »stari« gosti najavili su također svoj skori dolazak. Bazen u objektu još nije napunjen morem, ali postoji opravdano očekivanje da bi mogao uskoro biti u punoj funkciji.


Drugi, također privatni hotel, Kvarner Palace (bivša Therapia), slijedit će primjer selačke Marine i bit će otvoren 21. svibnja, odnosno, zajedno s otvaranjem hrvatskih granica. Početkom lipnja planiraju otvoriti svoja vrata hotel Selce i hostel Karlovac. Popularna Vila Ružica u Crikvenici, izgrađena početkom prošlog stoljeća kao odmaralište hrvatskih učitelja, bit će otvorena sredinom lipnja.


Jadranov plan




Crikvenički Jadran također već ima precizno pripremljen svoj plan otvaranja hotela pa je tako – za početak i za »zagrijavanje« – otvorena nezaobilazna crikvenička gradska kavana u prizemlju hotela International u središtu grada.


Autokamp Selce otvara svoju rampu na ulazu 22. svibnja, a autokamp Kačjak 29. svibnja. Istodobno bit će u Crikvenici od hotela s kompletnom ponudom prvi otvoren obnovljeni hotel Esplanade.


Već su otvorena i rade četiri turističko-informativna centra crikveničke Turističke zajednice, i to u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu i Selcu.


U hotelijerskoj tvrtki Jadran, u njihovu marketingu, i u Turističkoj zajednici Grada Crikvenice optimistični su i proaktivno usmjereni nakon što je povoljna epidemiološka situacija omogućila ovakve nove i povoljne uvjete za rad i pokretanje mnogih oblika komercijalne ponude i pratećih sadržaja, a prihvaćaju i provodit će i primjenjivati sve bitne mjere prevencije i zaštite od koronavirusa što ih propisuju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nacionalni stožer Civilne zaštite.


U Crikvenici su posebice optimistični i zbog toga što je njihov grad već otprije poznata autodestinacija i za domaće goste iz najvećih gradova, pogotovo hrvatske metropole Zagreba te iz najbližih europskih zemalja – Slovenije, Austrije, Italije, a onda i Njemačke.


Resort i Lišanj čekaju


U susjednom Novom Vinodolskom također se nadaju da će svoju rampu na ulazu podići i Resort, 2,5 kilometra udaljeni hotelski grad na zapadnom ulazu u grad, posebice stoga što ima kompletnu i vrlo kvalitetnu ponudu u objektima te privlačne apartmanske vile. U obnovljenom hotelu Lišanj u Novom Vinodolskom još se ne nazire kad bi moglo krenuti komercijalno poslovanje, premda bi se i to moglo dogoditi uskoro, unatoč radovima što su u tijeku na obližnjoj depandansi Horizont. Marketing Lišnja preuzeo je crikvenički Jadran.


U svakom slučaju, već ovo što je dosad učinjeno i sve što je najavljeno ulijeva nadu i optimizam da bi Rivijera Crikvenica-Novi Vinodolski mogla uskoro živnuti pa onda i početi zaista živjeti u ranijem poznatom, a sada, opet, gotovo normalnom ritmu!