Pun pogodak

ORIGINALNA MANIFESTACIJA Balkoni raspjevali Novi Vinodolski

Marinko Glavan

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



Pjesmom sa balkona u središtu grada obilježena je  središnja manifestacija proslave Sv. Filipa i Jakova, zaštitnika Novog Vinodolskog, koja se ove godine održava kroz dva tjedna, od 21. travnja, sve do 5. svibnja. Novljani i njihovi gosti imali su priliku uživati u čakavskim, talijanskim i brojnim drugim pjesmama, koje su s nekoliko balkona u samom centru tijekom dana izvodili Joso Butorac, Vivien Galletta, Mladen Žmak, Katja Budimčić, Mateo Prpić i Vadimir Babin.


Originalna ideja i predivan, sunčan proljetni dan u središte Novog privukli su mnogobrojne mještane, kao i one iz okolnih naselja, te turiste, tako da je u centru grada bilo živahnije nego što zna biti i u srcu turističke sezone, a u ugostiteljskim objektima tražio se ne stol, nego stolica više. Novljanski »Raspjevani balkoni« očito su bili pun pogodak, pa je i Vladimir Butković, direktor Turističke zajednice Novog Vinodolskog, koja je osmislila ovogodišnji program, bio više nego zadovoljan, najavljujući kako će ovo događanje nastojati pretvoriti u tradiciju pred početak turističke sezone.





– Na ovu ideju došli smo radi svih naših građana, prijatelja iz okolnih naselja i turista. Drago nam je da je, kao što i sami vidite, odlično prihvaćena, a uvelike su nam pomogli i savršeni vremenski uvjeti. Želja nam je bila da s naših balkona zapjevaju naši izvođači, koji redovito nastupaju na Melodijama Istre i Kvarnera, a odaziv naših sugrađana i gostiju nam je veliki poticaj da i iduće godine na ovaj način obilježimo proslavu naših zaštitnika, Svetih Filipa i Jakova, tako da vjerujem kako će ovo prerasti u tradicionalnu manifestaciju u Novom, rekao je Butković.


Osim pjesme, svim prisutnima ponuđena je i fritaja od tisuću, točnije 999 jaja, jer jedno se razbilo, kako nam je objasnio direktor TZ-a Butković, i trideset kilograma šparoga. Fritaja je, nakon podužeg pripremanja u tavi promjera otprilike dva metra, planula u svega dvadesetak minuta, a za najmlađe posjetitelje na Trgu Ivana Mažuranića bio je postavljen besplatni animacijski park, u kojemu je klincima dijeljena i besplatna šećerna vuna.



Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista