Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Ljetni karneval

Novim prodefiliralo 400 malih maškara, velika povorka večeras

Foto Nataša Car
Foto Nataša Car
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2019. u 9:21 2019-07-06T09:21:13+02:00

Na 24. dječjem karnevalu predstavilo se pet grupa. Na današnjoj velikoj povorci očekuje se 1.700 sudionika podijeljenih u 40 skupina

Oko 400 maškaranih mališana prošlo je sinoć kroz centar Novog Vinodolskog. Bio je to uvod u popularni Međunarodni ljetni karneval u Novom Vinodolskom. Nastavak slijedi večeras, kada će gradom prodefilirati oko 1700 maškara.

Na 24. dječjem karnevalu kreativnim maskama predstavilo se pet grupa i oko 400 sudionika. Povorku je predvodilo četrdesetak novljanskih mesopustara. Iza njih bili su mali slikari iz Dječjeg vrtića Fijolica. Osnovna škola Ivana Mažuranića držala se morske tematike pa su školarci bili maskirani u ribice. Dio je to njihovog projekta kojim promiču toleranciju, pod motom »Svi smo mi različiti kao ribice, ali u našoj školi plivamo zajedno«.

Grupa Dicta iz centra za jezike maskirala se u Egipćane, a na povorci su već drugu godinu za redom sudjelovali i gosti iz Zagreba FC Uspinjača Gimka. Zagrebački mornari imali su jednostavnu, ali prigodnu masku. Oko 140 djece je na glavu stavilo mornarske šeširiće sačinjene od novinskog papira.

- Već sedam godina dolazimo u Novi, a ovo nam je već druga godina na karnevalu. Ovdje smo došli na treninge i turnir. Nismo stigli napraviti raskošniju masku, ali bilo nam je važnije sudjelovati u povorci, rekao je trener Margito Jamičić.

Direktor turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković povorku za najmlađe opisao je kao savršen uvod u današnju veliku povorku.

- Najviše se želim zahvaliti Dječjem vrtiću Fijolica i Osnovnoj školi Ivana Mažuranića što su se potrudili napraviti ove maske iako su praznici već počeli, naglasio je Butković. Povorka je privukla i veliku publiku među kojom se našlo lokalno stanovništvo, ali i domaći i strani turisti.

Nakon povorke mesopustari na čelu s predsjednikom Mesopustarskog društva Izidorom Toljanom okupili su kako bi od gradonačelnika Velimira Piškulića dobili ključeve grada. Nakon primopredaje ključeva, sve goste nastavila je zabavljati glazbena grupa Venus iz Kraljevice.

Na današnjoj velikoj povorci očekuje se 1.700 sudionika podijeljenih u 40 skupina. Uglavnom su to grupe iz Primorsko-goranske županije i Hrvatske, ali i dvije grupe iz Slovenije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.