Druga strana

Nekadašnji vlasnik hotela Selce Ivan Jeličić tužit će Damira Rukavinu zbog klevete

Anto Ravlić

Hotel Selce nisam ukrao i gradonačelnik me ne može prozivati za pljačku. Sve odluke vezane uz prodaju hotela, kao i ostalih objekata »Jadrana«, donijela su nadležna tijela, ističe Ivan Jeličić



CRIKVENICA » Ivan Jeličić kojeg je posljednjih dana vladajuća koalicija u Crikvenici prozivala za makinacije pri kupoprodaji hotela »Selce« odlučio je izaći u javnost objašnjavajući da se nema namjeru opravdavati putem novina, ali i da ne može šutjeti o »insinuacijama i konstrukcijama koje su gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i njegovi jataci« iznijeli u javnost te najavljuje da će protiv Rukavine podnijeti tužbu zbog klevete.



Jeličić smatra da ne bi bilo korektno da nešto ne poruči gradonačelniku Rukavini:    – Od novaca koje dobijem tužbom kupit ću vinograd do gradonačelnikovog da kad ga mine politika i zloba, možemo zajedno popiti čašu vina. Gradonačelniče Rukavina, dobar ste radnik i cijenim vaš rad, ali nikakav političar. Politika se ne vodi srcem, nego glavom, zaključuje Jeličić.


   – Nisam član niti jedne političke stranke i ne znam otkud bilo kome pravo blatiti moje ime i zabadati nos u moj život. Ja sam umirovljenik, a ne javna osoba da moram trpjeti ovakva prozivanja ni od koje strane, pa niti od gradonačelnika. Svi umiješani ovime su pokazali svoju političku naobrazbu i dokazali da ne prezaju ni od čega te da bez ikakve provjere, na osnovu anonimnog dopisa, sazivaju konferenciju za tisak i još se slikaju. Na slici se ne vidi, ali mnogi imaju putra na glavi, ističe.




  


Kod bilježnika


– Hotel Selce nisam ukrao i gradonačelnik me ne može prozivati za pljačku. Hotel sam kupio zajedno s radnicima koji su imali udjela u hotelu. Hotel je preuzet 16. svibnja 2003. nakon što su ispunjeni svi zahtjevi i uvjeti te od tada hotel posluje izvan matične tvrtke »Jadran«. Sve odluke vezane uz prodaju hotela Selce, kao i ostalih objekata »Jadrana«, donijela su nadležna tijela, a u konkretnom slučaju redoslijed radnji bio je sljedeći: predali smo našu ponudu »Jadranu«, NO »Jadrana« prihvatio je našu ponudu, eminentni pravnici sastavili su kupoprodajni ugovor, »Erste banka« odobrila je kredit za kupnju hotela, svi dokumenti ovjereni su kod javnog bilježnika, ističe Jeličić.


  


Izjave na policiji


Bivši vlasnik hotela ističe da su svi dokumenti pohranjeni kod javnih bilježnika pa nije moguće da nestanu kao što to gradonačelnik insinuira.    – Ako je netko napravio propust, a nek budu bez brige politički dušebrižnici jer nije, svakako bi trebao odgovarati. NO je stvarao uvjete za prodaju hotela, a ja sam zajedno s radnicima bio kupac te u toj ulozi nisam mogao napraviti nikakve malverzacije. Ne znam odakle gradonačelniku Rukavini tolika zloba da će on sam tražiti da nadležni organi preispitaju samo ovu kupnju u »Jadranu« koji je na isti način prodao i ostale hotele i nekretnine, pita se Jeličić i nastavlja.    – Da bih ga zadovoljio i uštedio mu vrijeme i muke, mogu iznijeti da se 2005. godine, također na temelju anonimne prijave, obavljeni informativni razgovori na policiji, gdje smo ja i ostali sudionici u kupoprodaji dali izjave. Cijela istraga koju sada traže je davno obavljena, a niti nakon devet godina nije pokrenut niti jedan postupak, ističe Jeličić naglašavajući da ne želi da se političke igre igraju preko njegovih leđa.