Uspjeh za uspjehom

Mlade rukometašice Vinodola treće u državi

Anto Ravlić

Veliki uspjeh male sredine – mlade novljanske rukometašice osvajaju trofeje gdje god se pojave

Veliki uspjeh male sredine – mlade novljanske rukometašice osvajaju trofeje gdje god se pojave

Na svim turnirima ove sezone, Novljanke su se penjale na pobjedničko postolje. Uspjeh u Karlovcu je šlag sezone. Tena Mataija izabrana u najbolju petorku prvenstva na kojem su nastupile 44 ekipe



NOVI VINODOLSKI » Djevojčice Ženskog rukometnog kluba Vinodol osvojile su treće mjesto na državnom prvenstvu u mini rukometu, u konkurenciji 44 ekipe. Prvenstvo se održalo u Karlovcu, u organizaciji Rukometne škole Karlovac i Hrvatskog rukometnog saveza te pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i sporta. Male Novljanke, godište 2004., najprije su tražile prolaz u grupi. Pobijedile su Split, izgubile od Rugvice i stigle do odlučujućeg ogleda protiv ŽRK Drenak iz Slunja. Počelo je loše, Novljanke su gubile 1:5, no uslijedio je preokret i pobjeda 8:7. Tako je ŽRK Vinodol ušao među 16 najboljih. U šesnaestini finala stiže pobjeda protiv ŽRK Ivanića 7:4. U neizvjesnoj osmini finala Vinodol pobjeđuje Križevce 8:7. Četvrtfinalni susret s Osijekom završava 7:7 i o pobjedniku odlučuju sedmerci. Konačni rezultat je 10:9 za rukometašice ŽRK Vinodol. U polufinalu drama protiv domaćina RŠ Karlovca.



Svoje umijeće mlade rukometašice pokazat će i na domaćem parketu u sklopu trodnevnog sportskog događanja Fit4Novi koje će se održati početkom svibnja u Novom Vinodolskom. Bit će to prilika da Novljani pljeskom nagrade svoje male sugrađanke za koje se s pravom može reći da su sportski ponos Novog Vinodolskog.


   Na prvenstvu u Karlovcu boje ŽRK Vinodol branile su Ella Andonov, Rafaella Lorbek, Tina Mataija, Tena Mataija, Dora Rajković, Laura Štrbac, Olga Đuranović, Antonija Lekaj, Sara Babjić i Lana Piškulić.





   Gol za golom, borba do posljednjeg šuta. Karlovčanke na kraju dobivaju 7:6. U utakmici za treće mjesto Vinodolke dobivaju Buje 7:6 nakon izvođenja sedmeraca. Uspjeh je uljepšao i izbor Tene Mataije u najbolju petorku turnira.


   – Svaka čast mojim curama, izborile su se za ono što im i pripada, rekao je trener djevojčica Daniel Ristić uz kojeg u klubu radi trenerica Jelena Sokolić.


Posljednji uspjeh je tek dio lijepe rukometne priče kluba osnovanog prije osam godina. U klubu trenira 26 djevojčica, najstarije imaju 11 godina, a najmlađe još nisu ni krenule u školu. Osnovnoškolke imaju klasične treninge, a djevojčice iz vrtića pohađaju rukometnu školu. U klubu ističu da su njihove djevojčice u vrhu svih natjecanja na kojima sudjeluju. Impresivni su rezultati ŽRK Vinodol u aktualnoj sezoni. Najprije na 6. otvorenom turniru u mini rukometu Kaštelir 2014. za godišta 2004-2005. osvajaju prvo mjesto. Na malorukometnom turniru Kvarnerko 2014., u Kostreni 11-godišnjakinje i mlađe osvajaju treće mjesto. Broncu su Novljanke uzele i u Županijskoj ligi u mini rukometu. Korak više su napravile na 20. Božićnom turniru u Opatiji. Maškarani turnir Matulji 2004. donio je također drugo mjesto.


Na osmom izdanju turnira Mali medo u Gospiću, 11-godišnjakinje su najbolje dok su 10-godišnjakinje i njihove mlađe suigračice završile na osmom mjestu. Na 20. Istra Open Umag Novljanke su osvojile drugo mjesto. Dakle, gdje god su se pojavile, male rukometašice iz Novog Vinodolskog penjale su se na postolje. Obzirom da se radi o velikom uspjehu male rukometne sredine, djevojčice će primiti i gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković.