Sudionika više od 500

Međunarodne sportske igre umirovljenika u Crikvenici: “Treća dob” jača od kiše

Franjo Deranja

Snimio Franjo Deranja

Snimio Franjo Deranja



Čak 520 umirovljenika iz naše zemlje, Slovenije te Bosne i Hercegovine okupilo se u nedjelju u Crikvenici na svojim tradicionalnim Međunarodnim sportskim igrama. Premda je na vrijeme  predviđeno pogoršanje s kišom, svi najavljeni sudionici došli su – štoviše očekivani i najavljeni broj sudionika je i premašen – a svečanost otvorenja susreta i natjecanja održali su, umjesto na Trgu Stjepana Radića, u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani.


Sudionike je pozdravila Nada Lovrec, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske a Međunarodne sportske igre umirovljenika otvorio je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.


Natjecanja su se održala za muškarce i žene u košarci, pikadu, nabacivanju koluta i nordijskom hodanju, te u šahu i streljaštvu za muškarce i visećoj kuglani za žene.




Nastupili su predstavnici sljedećih gradova: Rovinj, Poreč, Otočac, Senj, Karlovac, Čakovec. Mostar, Kidričevo-Cirkovce, Kidričevo-Lovrenc, Ljutomer i domaćini iz Crikvenice.


U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članice i članovi Folklorne skupine Udruge umirovljenika „Sunce“ Crikvenica, a svi sudionici počašćeni su ručkom, autohtonim pučkim jelom – crikveničkom maneštrom.


Organizator igara bila je Udruga umirovljenika „Sunce“ Grada Crikvenice uz suorganizaciju Turističke zajednice te pokroviteljstvo Grada Crikvenice, Eko-Murvice i Murvice d.o.o. Crikvenica, te Hostel Grada Karlovca d.o.o. iz Selca.