Hrvatska - biciklistički raj

Mario Zubčić uspješno kompletirao 2. etapu u Kninu; danas vozi 3. etapu

Nataša Car

Foto Jan Mastrović

Foto Jan Mastrović

Crikvenički biciklist danas odrađuje 3. etapu. Uz podršku Adriatic Croatia International Cluba povezuje Kninsku tvrđavu, kroz Nacionalni park Krku, uz posjet ACI marinama Skradin i Vodice te Općini Pirovac s Nacionalnim parkom Paklenica u Starigradu Paklenici



Nakon ne baš lakog prvog dana kada je Marija Zubčića napalo jugo i cijeli ga dan pratila kiša, drugi dan dočekali su ga puno bolji vremenski uvjeti. Druga etapa projekta pod pokroviteljstvom ”Valamar All You Can Holiday” završila je tiho i bez vjetra uz savršen zalazak sunca na ulasku u Grad Knin.


Jutro je započelo vožnjom automobilima do vrha Sv. Jure na Biokovu, od kuda je Zubčić započeo svoju drugu od ukupno devet etapa kroz Hrvatsku. Na svom putu Zubčić i njegov tim prošli su kroz Omiš te Split i Trogir gdje su posjetili ACI marine.


Nakon ručka krenuo je do Knina. Članovi BK Kairos iz Trogira, Zoran Perić, Viktor Novak, Jerko Žunić, Ozren Čmrečnjak i Frane Perić ispratili su Zubčića, a dvojac Zoran Perić i Ozren Čmrečnjak došli su s njime do Knina.


Mario Zubčić, Hrvatska - biciklistički raj, Foto Jan Mastrović


Mario Zubčić, Hrvatska – biciklistički raj, Foto Jan Mastrović





”Nakon onog jučer to je bilo za očekivati. Između ostalog plan je bio malo se poštedjeti, ali nisam siguran da sam uspio. Riješen još jedan dan”, rekao je Zubčić jučer nakon druge etape te se zahvalio na pratnji.


Zubčić je prošao 214 kilometara, uz prosječnu brzinu od 27,30 km/h te proveo 7 sati i 49 minuta na biciklu. Visinska razlika od početka do kraja iznosila je 1973 metra.


Crikvenički biciklist danas odrađuje 3. etapu. Uz podršku Adriatic Croatia International Cluba povezuje Kninsku tvrđavu, kroz Nacionalni park Krku, uz posjet ACI marinama Skradin i Vodice te Općini Pirovac s Nacionalnim parkom Paklenica u Starigradu Paklenici.


Mario Zubčić, Hrvatska - biciklistički raj, Foto Jan Mastrović


Mario Zubčić, Hrvatska – biciklistički raj, Foto Jan Mastrović