'Hrvatska - biciklistički raj'

Mario Zubčić: ‘Nije bilo ugodno voziti uz ovaj vjetar, ali dobro se osjećam’

P. N.

Snimio Jan MASTROVIĆ

Snimio Jan MASTROVIĆ

„Nikada u životu nisam nosio zimski dres u ovo doba godine, ovo je nevjerojatno. Nije bilo ugodno voziti uz ovaj vjetar, praćen kišom ali odradili smo i ovo. Veliko hvala predsjedniku BK Crikvenica, jednom od organizatora projekta, Draganu Sladonji što me je dočekao u Savudriji na kraju ove etape. Prošli smo više od pola puta i uza sve prepreke i iskušenja, dobro se osjećam“, rekao je Mario Zubčić nakon 5. etape. Danas vozi s Platka prema Risnjaku, kroz Delnice, Karlovac i Lonjsko polje



 


 


Uz podršku „Valamar – All you can holiday“, odvožena je i peta etapa ovoga 2020 kilometara dugoga puta ‘Hrvatska – bicijklistički raj s Marijom Zubčićem uz podršku GIANT Hrvatska’.




Vrijeme kao da testira Marijovu mentalnu izdržljivost. Krenuo je praćen jakim vjetrom, kišom i temperaturom od samo 2 stupnja iznad nule. Gotovo cijelim putem od Učke, preko Labina, Pule, Bala i Rovinja pratila ga je kiša, da bi se zadnjih 40 kilometara ove etape kiša smirila i Mario došao do najzapadnije točke Hrvatske, relativno suh, nešto prije 21 sat.


„Nikada u životu nisam nosio zimski dres u ovo doba godine, ovo je nevjerojatno. Nije bilo ugodno voziti uz ovaj vjetar, praćen kišom ali odradili smo i ovo. Veliko hvala predsjedniku BK Crikvenica, jednom od organizatora projekta, Draganu Sladonji što me je dočekao u Savudriji na kraju ove etape. Prošli smo više od pola puta i uza sve prepreke i iskušenja, dobro se osjećam“, rekao je Mario Zubčić nakon 5. etape. 


Danas etapa broj 6,  uz podršku Primorsko – goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera, povezuje vrh Radeševa na Platku, odnosno Nacionalni park Risnjak, kroz Delnice i Karlovac s Parkom prirode Lonjsko polje.


Mario Zubčić, Snimio Jan MASTROVIĆ


Mario Zubčić, Snimio Jan MASTROVIĆ



Mario Zubčić, Hrvatska - biciklistički raj, Foto Jan Mastrović


Mario Zubčić, Hrvatska – biciklistički raj, Foto Jan Mastrović