Ulicama Crikvenice rijeka veselih maškarica

Mali maškarani osmijesi vratili se na crikvenički trg

Anto Ravlić

Djeca iz OŠ Zvonka Cara glumila su promet i prometne znakove

Djeca iz OŠ Zvonka Cara glumila su promet i prometne znakove

Prodefiliralo je 14 skupina u raznovrsnim maskama, ali identičnog, veselog raspoloženja. Stigli su iz Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca, Bakra, Hreljina, Kraljevice, Praputnjaka, Škrljeva i Grobnika



CRIKVENICA  Usprkos prognozama, nedjelja je podarila lijepo vrijeme, prelijepo za siječanj, i crikvenička dječja maškarana povorka šetala je gradskim ulicama, od Crnog mola do Trga Stjepana Radića. Maškarana povorka vratila se na središnji crikvenički trg nakon tri godine izbivanja.


Male maškare s Trga Stjepana Radića tjerale su hladnoća, kiše i obnova trga. Sve se moralo odvijati u šatoru. Jučer je šator bio tek posljednja stanica ugodnog druženja.


Povorka je okupila 850 djece iz crikveničkih vrtića, osnovnih škola, djecu iz Dramlja, Jadranova, Selca, Bakra, Hreljina, Kraljevice, Praputnjaka, Škrljeva, Grobnika… Centrom Crikvenice prodefiliralo je 14 skupina u raznovrsnim maskama, ali identičnog, veselog raspoloženja.




   Sve je ozbiljno nadgledala mala svita koja ove godine stiže iz OŠ Zvonka Cara. Ako nešto krene naopako za svaki slučaj su na bini bili nova meštrica crikveničkog karnevala Neli, meštar riječkog karnevala Toni i Jakovarka Vedrana Šegulja, najcrikvenička mačka i još uvijek aktualna kraljica riječkog karnevala.


Vedrani je crikvenička dječja povorka bila zadnji nastup kao kraljice jer će sljedećeg vikenda predati krunu nasljednici. Na pomoći malim maškarama i organizatoru povorke, TZ Grada Crikvenice, bile su maškarane grupe Duga, Matković i Gornji kraj koji godinama prate dječju povorku. Velika pomoć stiže i od volonterki iz društva »Naša djeca«.   


Najbrojniji su bili domaćini. Dječji vrtić Radost »nastupio« je s 200 djece u dvije grupe. OŠ Zvonka Cara u povorku je unijela tri grupe s više od 180 djece. Brojnošću se isticala i OŠ Vladimira Nazora koja je u povorku ugradila 140 dječjih osmijeha.



Na čelu kolone na trg je stigla Udruga za očuvanje narodnih običaja Duga, a potom je krenula rijeka djece. Djeca iz bakarskih vrtića drugi put su došla na crikveničku dječju maškaranu povorku. Ove godine stotinjak djece glumilo je likove iz crtića, Toma i Jerryja.


Djeca iz vrtića Orepčići iz Kraljevice imala su premijerni nastup na maškaranoj šetnji Crikvenicom, a nastupili su kao Pipi i prijatelj Bumbo. Dječji vrtić Radost iz Crikvenice podijelio se u dvije grupe – Primorske pužiće i Šarene maškarice.


Miće bakarske maškare nastupile su kao morske vile i Neptuni. Djeca iz cijele Hrvatske koja zbog liječenja borave u Thalassotherapiji također su prošetala kao dio povorke. Osnovnoškolci iz škole Vladimira Nazora stvorili su nepreglednu kolonu Malika dok su njihovi susjedi iz OŠ Zvonka Cara glumili promet i prometne znakove.


Malo stariji su se odlučili za drugačije maske. Peti razredi su trg pretvorili u kuću strave, a šesti razredi OŠ Zvonka Cara glumili su Mačka u čizmama. Kraj dječje povorke držali su mali Grobnički dondolaši.