"Dobro mjesto za ljubljenje"

Ljubav koju je spojio Kačjak traje više od pola stoljeća

Ljiljana Hlača

Bračnom paru Eckmann ljubavni lokot poklonio je predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar

Bračnom paru Eckmann ljubavni lokot poklonio je predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar

Werner i Elvira Eckmann iz Njemačke dolaze već 55 godina na Kačjak, na kojem su se zaručili i tu će dogodine proslaviti zajednički 80. rođendan i zlatni pir



DRAMALJ Prvi lokot ljubavi na klupi ljubavi postavljenoj u okviru projekta »This is a good kissing point« koja se nalazi na poluotoku Kačjaku stavili su Werner i Elvira Eckmann iz Njemačke koji svoj odmor provode na Rivijeri.


Eckmani dolaze već 55 godina na Kačjak i tu će dogodine proslaviti zajednički 80. rođendan i zlatni pir. Ljubavni lokot poklonio im je predsjednik Uprave Jadran Hotela Dino Manestar. U okviru projekta obilježavanju se idealne lokacije za savršen poljubac, a zaljubljeni parovi na takvim lokacijama mogu simbolično postaviti ljubavne lokote.


Werner Eckmann na Kačjak je prvi put došao 1962. godine, i odmah se zaljubio u ovaj predivan poluotok, u uvalu i plažu te kristalno čisto more pa je sljedeće godine doveo i svoju Elviru kako bi mladi par ovdje proslavio zaruke. Od tada svake godine posjećuju Kačjak. Upravo je bračni par Eckmann bio savršen za otvaranje ovog projekta kojim se spomenuta lokacija želi pozicionirati kao neizostavno obiteljsko odredište.




– Kačjak je uključen u projekt obilježavanja idealnih lokacija za savršen poljubac Grada Crikvenice i TZG-a »This is a good kissing spot« koji je osvojio srca milijuna ljudi i zaživio na ulicama brojnih svjetskih gradova. Na klupi ljubavi na Kačjaku svi će zaljubljeni moći ostaviti i trajni simbol svoje ljubavi, ljubavni lokot, kaže Dino Manestar.



Klupa ljubavi smještena je na lokaciji naziva »Tajanstvena« na Kačjaku, uvali uređenoj kao spoj tradicionalnog i modernog s pogledom na prekrasnu uvalu i plažu, a uz to što je »ljubavna« ujedno je to i »pametna« klupa, pa parovi dok uživaju u pogledu mogu iskoristiti vrijeme za punjenje svojih pametnih telefona i tableta.



Ono što Eckmane već 55 godina oduševljava i zbog čega se vraćaju svake godine su upravo predivna priroda, ali i ljubaznost osoblja i ukusna hrana te im je velika želja da se njihov mali raj u potpunosti obnovi i obogati dodatnim sadržajima kako bi i neki budući parovi ovdje mogli stvarati sretne uspomene poput njih.


– Osim bračnog para Eckmann, dugogodišnji posjetitelji Kačjaka su i bračni parovi Becke, Stengg i Zetting koji isto tako gotovo pola stoljeća uživaju u zajedničkoj ljubavi i ljubavi prema ovom, očito, posebnom mjestu za zaljubljene duše. Svi oni dokazuju i istinitost priče koja se veže uz ovo mjesto, a prema kojoj svi oni koji se upoznaju i borave na Kačjaku, ostaju zajedno za cijeli život, veli Manestar.


Uz Kačjak, na crikveničkoj se Rivijeri nalazi ukupno deset posebno obilježenih romantičnih lokacija od kojih svaka nosi posebno ime koje na najbolji način opisuje taj poseban osjećaj poljupca voljene osobe.