Advent

Ledena morska bajka: Otvoreno prvo klizalište u Crikvenici

Anto Ravlić

CRIKVENICA Otvoreno je prvo klizalište u Crikvenici. Smjestilo se na plaži uz Adventski park pod imenom Ledena morska bajka. Klizalište je svečano otvorio gradonačelnik Damir Rukavina otvorivši vrata klizališta. U programu je sudjelovao gradski zbor, a crikveničke mažoretkinje su napravile špalir do klizališta. Prva je na led izašla maskota Mini, a za njom i dvadeset Crikveničana koji su se prvi prijavili za klizanje na facebook stranica Adventa u Crikvenici.– Drago mi je da smo Advent u Crikvenici, na koji sam ponosan, upotpunili atraktivnim klizalištem, poručio je gradonačelnik Rukavina kojem su asistirali zamjenici Silvia Crnić i Veselko Mutavgjić.

Klizalište je besplatno, radit će od 10-20 sati, a petkom i subotom do 22 sata. Najam klizaljki je deset kuna. Od utorka počinje škola klizanja koja će se održavati tri puta tjedno.


Adventski program nastavlja se danas. Najmlađe Crikveničane čeka lutkarska predstavila »Potraga za blagom« te mađioničarska predstava Joze Boze. U popodnevnim satima biti će prikazani stari božićni običaji kraja na »Božiću po nigdanju« te će u galeriji biti skupna izložba slikara Vinodolskog kraja. Večer je rezervirana za božićne evergreene u Adventskom parku.


Nedjelja nudi festival palačinki Palačinka’da! u kojoj će sudjelovati ugostitelji sa crikveničkog područja i crikvenički kuhari Nikola Cossutti i Zoran Delić. Palačinka’da je kao i prošle godine humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje palačinki bit će dodijeljen u humanitarne svrhe, za Dominka Bosanca odnosno za humanitarnu akciju »Dominikov osmijeh«.