Građevinski radovi

Kraj sezone radova u Senju, ujesen nastavak izgradnje plaže i šetnice Škver

Dorotea Prpić

Foto: Dorotea Prpić

Foto: Dorotea Prpić



SENJ  Radovi na izgradnji plaže i šetnice Škver u Senju bit će prekinuti krajem lipnja i nastavljeni na jesen, rekao je između ostalog gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina na sjednici Gradskog vijeća Grada Senja u okviru aktualnog sata odgovarajući na vijećnička pitanja. Grad Senj je za ove radove morao naći novog izvođača kojem vrijeme početkom godine nije išlo na ruku pa će građevinski strojevi s plaže biti povučeni 15. lipnja, a finiji radovi potrajat će do početka sezone unatoč tome što je sezona kupanja već počela.


Zbog nedostatka sredstava, Hrvatske ceste Gradu Senju neće sufinancirati troškove čišćenja snijega u senjskom zaleđu nastale početkom godine, no Grad će se prijaviti na novi natječaj za sredstva za ovu namjenu koji se očekuje na jesen.


Vatrogasna cisterna


Gradska web stranica bit će upotpunjena, između ostalog i službenim zapisnicima s kolegija do kraja slijedećeg tjedna, a bit će provjeren i podatak da je, osim pravnim osobama koje imaju službene automobile, pravo korištenja gradskih javnih površina za parkiranje dodijeljeno i nekim fizičkim osobama, premda je gradonačelnik takvo što  negirao.




U aktualnom satu i raspravi po točkama dnevnog reda sudjelovali su samo oporbeni vijećnici Sandro Biondić i Denis Opala iz Kandidacijske liste grupe građana, Dean Orlić iz Koalicije HNS Liberalni demokrati-SDP-HSLS te Ivan Tomljanović iz Hrvatske bunjevačke stranke, dok su vijećnici vladajuće koalicije  HDZ- HSP AS-HSU-HNS Reformisti zadržali svoj dosadašnji način rada, ali i svoje pravo da ne uzimaju riječ niti kod vijećničkih pitanja niti u raspravama po točkama dnevnog reda.  


U okviru dnevnog rada sjednice rečeno je da će sredstva Vatrogasnoj zajednici Grada Senja koja grad nije isplatio već nekoliko mjeseci biti odobrena tek kada se izabere novi predsjednik zajednice kao ovlašteni potpisnik, a grad je zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva dobio vatrogasnu cisternu za potrebe Javne vatrogasne postrojbe koja će biti službeno uručena sredinom lipnja. Prihvaćeno je i izvješće o konsolidiranom proračunu za 2017. godinu pri čemu je rečeno da grad redovito podmiruje sve svoje obveze, te da je zaduženost grada  svega 2 posto.



Vijeće je donijelo odluku da ugostiteljski objekti iz skupine restorani i barovi koji inače mogu raditi u propisanom radnom vremenu od 6 do 24 sata mogu raditi produljeno u dane vikenda (petak na subotu i subota na nedjelju), dan uoči blagdana i u dane blagdana ako iza njega nije radni dan te u srpnju i kolovozu najdulje do 2 sata narednog dana, a ukoliko koriste elektroakustičke i akustičke uređaje te se izvodi glazba na otvorenom prostoru (terasi) mogu raditi najdulje do 1 sat narednog dana.


Objekti jednostavnih usluga koji u propisanom radnom vremenu mogu raditi od 6 do 24 sata, u produljenom vremenu mogu raditi u dane vikenda (petak na subotu i subota na nedjelju) dan uoči blagdana i u dane blagdana ako iza njega nije radni dan raditi najdulje do 1 sat narednog dana.



Ušteda struje


S postojećim koncesionarom javne rasvjete sklopljen je daljnji ugovor, ali ne na četiri godine, već samo na godinu dana jer grad preispituje mogućnost uvođenja LED rasvjete čime bi se uštedila znatna proračunska sredstva na stavci utroška električne energije.Pred izdavanjem uporabne dozvole je sanirano odlagalište otpada u Svetom Jurju, a sredinom srpnja očekuje se da će uporabnu dozvolu dobiti i reciklažno dvorište čije je izgradnja pri kraju, a njegovom izgradnjom bit će stvoreni uvjeti za odvojeno prikupljanje otpada na kućnom pragu.

Kako je najavljeno, Vijeće će ujesen dobit na uvid i analizu svih gradskih odluka koje reguliraju pojedine gradske poreze i davanja, a bit će predložene i mjere koje bi pomogle u radu obrtnicima i poduzetnicima.