Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 26
Sutra: 13° 13° 26
23. travnja 2019.
Na dvije lokacije

Jedra Vinodola i u Mitan Marini

Jedra Vinodola i u Mitan Marini
Jedra Vinodola i u Mitan Marini
Autor:
Objavljeno: 7. kolovoz 2018. u 10:24 2018-08-07T10:24:29+02:00

Direktor marine Tomislav Salopek rekao je da je ovo bila zajednička inicijativa Grada, Jedriličarskog kluba Burin i Mitan Marine. Druga runda Jedara održat će se u petak u novljanskoj luci

NOVI VINODOLSKI Ove se godine Jedra Vinodola održavaju na dvije lokacije tijekom dva dana. Naime, ovom događaju se priključila i Mitan Marina, gdje su gosti jedrili u petak. Direktor marine Tomislav Salopek rekao je da je ovo bila zajednička inicijativa Grada, Jedriličrskog kluba Burin i Mitan Marine. Marina je tek nedavno otvorena pa su na ovaj način htjeli privući ljude, a željeli su napraviti i nešto za zajednicu. Zbog toga su odlučili sudjelovati u sponzorstvu ovog događanja, a i lokacija se pokazala odličnom.

Gosti su bili podijeljeni u grupe. Jedrilo se od 10 do 15 sati, a jedrilice su sa svakom grupom plovile sat vremena. Gosti su osim pustolovnog iskustva dobili i ukusan ručak, a tijekom jedrenja je za svih bilo osigurano dovoljno vode. Kao uspomenu na jedriličarsku avanturu svi gosti dobili su majice.
Neki gosti u ovom su događanju sudjelovali prvi put, no bilo je mnogo onih koji su se vratili. Tibor Tibitancl iz Bratislave rekao je da je s obitelji i prijateljima sudjelovao na prvim Jedrima Vinodola. Sljedeće dvije godine u Novi Vinodolski su dolazili u drugim terminima pa su propustili event.

Ove su godine potrefili dobar termin i ponovo se priključili. Iako je bilo vruće, svi su se odlično proveli. Tibor s obitelji i prijateljima u Novi Vinodolski inače dolazi već 20 godina. Svake godine dođu nekoliko puta, uglavnom između svibnja i listopada. Smatraju da je Novi Vinodolski najbolje mjesto u Hrvatskoj zbog dobrih ljudi, lijepih plaža i čistog mora.

Druga runda Jedara Vinodola održat će se u petak, 10. kolovoza, u novljanskoj luci na Obali kneza Domagoja. Prijave će se zaprimati između 9 i 12 sati, a jedrit će se opet u grupama između 10 i 15 sati. Događanje organizira JK Burin, a pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Grad Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Mitan Marina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja