Javni uvid

Izmjene prostornog plana Senja na javnoj raspravi do 29. listopada

Dorotea Prpić



SENJ Danas počinje javna rasprava o trećim ciljanim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja grada Senja. Izmjene se odnose na usklađenje Plana s Prostornim planom Ličko-senjske županije u dijelu koji se odnosi na definiranje položaja, vrste, veličine, kapaciteta i uvjeta gradnje za izdvojena građevinska područja ugostiteljsko-turističke namjene izvan naselja, odnosno na propisivanje uvjeta provedbe za zonu ugostiteljsko-turističke namjene izvan naselja Spasovac, kao i na omogućavanje formiranja turističkih privezišta koja se planiraju u sklopu izdvojenih zona ugostiteljsko-turističke namjene. Uz to, izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Senja, a sukladno


Prostornom planu LSŽ-a, za područje grada Senja određuje se i nova distribucija postelja za izdvojena građevinska područja izvan naselja, a među ostalim i za turističku zonu Spasovac za koju su definirani oblik i veličina građevne čestice, namjena građevine, uvjeti smještaja građevine na građevnoj čestici, izgrađenost građevne čestice, uvjeti oblikovanja, visina i broj etaža građevine, uvjeti uređenja građevne čestice, način i uvjeti priključenja na javnu prometnu površinu i drugu infrastrukturu, mjere zaštite krajobraznih i prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesnih cjelina te mjere za sprečavanje nepovoljnih utjecaja. Ostali dijelovi Prostornog plana Grada Senja se ne mijenjaju. Javna rasprava za ove treće ciljane izmjene i dopune Prostornog plana Grada Senja održat će se u razdoblju od 15. do 29. listopada, organiziranjem javnog uvida i javnog izlaganja.

Javni uvid moći će se izvršiti svakog radnog dana u vremenu od 9 do 10,30 sati i od 11,30 do 14,30 sati u prostorima senjske Gradske uprave, te na mrežnim stranicama Grada Senja www.senj.hr, a javno izlaganje održat će se 24. listopada od 13 sati u prostorima senjskog Doma kulture, Juriše Orlovića 2. Tijekom trajanja javne rasprave pravne i fizičke osobe mogu na prijedlog izmjena Plana dati svoje primjedbe, prijedloge i mišljenja.