Ružica Vinodola

HOTEL SLAVEN: Najboljim novljanskim vinarima medalje i diplome

Ljiljana Hlača

Članovi Udruge Ružica Vinodola u Pavlomiru / snimio I. Tomić

Članovi Udruge Ružica Vinodola u Pavlomiru / snimio I. Tomić

"Ovo je osmo po redu nagrađivanje naših članova. A kada je riječ o samom ocjenjivanju ono se organizira svake godine s ciljem podizanja kvalitete vina. Treba istaći da je riječ o vinarima koji nisu profesionalci i koji proizvode vina za svoje potrebe."



 Udruga prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola podijelila je medalje i diplome najbolje ocijenjenim vinarima. Podsjetimo, ocjenjivanje vina održano je u Domu kulture u ožujku ove godine.


Zlatna medalja i zlatna diploma u kategoriji bijelog vina uručena je vinaru Željku Blažekoviću, a u kategoriji crnih vina zlatni su Željko i Vedran Blažević.


– Ovo je osmo po redu nagrađivanje naših članova. A kada je riječ o samom ocjenjivanju ono se organizira svake godine s ciljem podizanja kvalitete vina. Treba istaći da je riječ o vinarima koji nisu profesionalci i koji proizvode vina za svoje potrebe.




Stručna komisija bila je jako zadovoljna uzorcima vina (ukupno je na ocjenjivanju bilo 27 uzoraka) i ustvrdila da se kvaliteta vina iz godine u godinu poboljšava, na što smo ponosni, rekao nam je Velibor Topolovec, tajnik Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola. Podjela diploma i medalja upriličena je na tradicionalnom vatrogasnom balu u Hotelu Slaven.