Izbori za članove Vijeća Mjesnog odbora

HDZ i partneri deklasirali SDP i njegovu koaliciju u Jadranovu

Franjo Deranja

HDZ-ova koalicija u kojoj su HSP dr. Ante Starčević, HSS i HSP osvojila je 238 glasova, dok su SDP i njegovi partneri HNS, HSLS i PGS dobili povjerenje 81 birača. Laburisti su dobili 28, a nezavisni s nositeljem Josipom Grbčićem 37 glasova. Izlaznost je 28,34 posto



JADRANOVO  U Jadranovu su održani izbori za članove Vijeća Mjesnog odbora. Povod za taj izdvojeni izlazak birača jest taj što je i postanak MO Jadranova uslijedio svojedobno nakon formiranja ostalih mjesnih odbora na području Grada Crikvenice. 


   Najznačajnija poruka ovih izbora jest da je HDZ s koalicijskim partnerima, a to su HSP dr. Ante Starčević, HSS i HSP, od ukupno 1390 registriranih birača s pravom glasa, a izišlo ih je 394-ero, osvojila je 238 glasova. Deset listića bilo je nevažećih. 


   Nositelj liste HDZ-a s partnerima bio je Manolito Matetić, a »njegova« koalicija dobila je gotovo trostruko više od broja glasova što ih je osvojio SDP s koalicijskim partnerima – HNS-om, HSLS-om i PGS-om, koji su dobili povjerenje 81 birača. Nositelj liste bio je Branimir Šegulja. 





Sukladno izbornim rezultatima HDZ s koalicijskim partnerima u Vijeću MO Jadranova dobio je pet mjesta. Zauzeli su ih Manolito Matetić, Zoran Brnić, Helena Volarić, Dario Grbčić i Vedrana Šegulja. S liste predvođene SDP-om dva su mjesta u Vijeću popunili Branimir Šegulja i Grozdana Slavnić.



   Lista Hrvatskih laburista-Stranke rada, nositelja Anđelka Grbčića dobila je 28 glasova, a kandidacijska lista Grupe Birača s no siteljem Josipom Grbčićem dobila je povjerenje 37 birača. 


   U Vijeću MO Jadranova, prema izbornim rezultatima, HDZ s koalicijskim partnerima dobio je pet mjesta, a to su Manolito Matetić, Zoran Brnić, Helena Volarić, Dario Grbčić i Vedrana Šegulja. S liste SDP-a s partnerima dva su mjesta u Vijeću MO Jadranova popunili Branimir Šegulja i Grozdana Slavnić. 


   Odziv od 28,34 posto građana s pravom glasa ocjenjuje se dobrim i štoviše, vrlo dobrim »jer je znao biti i manji« – kako komentiraju u Gradu Crikvenici i u mjestu Jadranovo. Mnogi su ove izbore najavljivali i kao »generalni pokus« pred one što slijede u svibnju za EU Parlament.


Ako je suditi prema odzivu, u svibnju bi se moglo očekivati i više birača na biralištima, i to ne samo u Jadranovu nego i u drugim mjestima i u središnjem gradu – Crikvenici.