Žena prvi put pobjednica

Graševina Vanje Kern Njavro najbolje novljansko vino

Nataša Car

Vinari udruge Ružica Vinodolana ocjenjivanju vina u Vinskoj kući Pavlomir

Vinari udruge Ružica Vinodolana ocjenjivanju vina u Vinskoj kući Pavlomir

Zlatne diplome za bijela vina dobili su i Miljenko Blažević, Željko Blažeković i Željko Šostarić Fumić, a za crna Vinko Rubčić-Mačak i Darko Svetić. Na ocjenjivanje je prijavljeno 18 bijelih vina i 10 crnih



NOVI VINODOLSKI Na tradicionalnom ocjenjivanju vina od 28 uzoraka najbolja je bila graševina Vanje Kern Njavro. Ovo je prvi put da je žena proglašena apsolutnim pobjednikom, a osim zlata u kategoriji bijelih vina, Kern Njavro nije razočarala ni svojim crnim vinom za koje je osvojila srebro.


U organizaciji Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola iz Novog Vinodolskog održano je tradicionalno ocjenjivanje vina novljanskih vinara amatera. Na ocjenjivanje je prijavljeno 28 uzoraka, od toga 18 bijelih vina i 10 crnih.


Komisija u sastavu Patricia Sandalj Rumac, Marija Stan Kolar i Mario Jeličić garantirala je realnu i kvalitetnu ocjenu. Nakon ocjenjivanja nametnuo se zaključak da vinari iz godine u godinu napreduju i da se u Novom proizvode i piju sve kvalitetnija vina, na ponos Vinodola i samog grada Novog Vinodolskog te Udruge Ružica Vinodola koja gaji i potiče razvoj vinogradarstva i vinarstva na ovom području.


Zlatne diplome za bijela vina ove godine pripale su Vanji Kern Njavro, Miljenku Blaževiću, Željku Blažekoviću i Željku Šostariću Fumiću. Srebro kod bijelih vina zaslužili su Željko Blažeković, Zlatko Juranić i Vedran Švast. Za nijansu slabije ocjene i brončanu diplomu za svoja bijela vina dobili su Josip Tomić-Terilo i Boris Mataija. Zlatnu diplomu za ovu godinu kod crnih vina osvojili su Vinko Rubčić-Mačak i Darko Svetić, srebrne Nikica Rubčić i Vanja Kern Njavro, dok je brončana diploma pripala Miljenku Manestru.Zahvale sudionicima i ocjenjivačkoj komisiji, kao i čestitke najboljima, uputili su predsjednik Udruge Ružica Vinodola Željko Šostarić Fumić i tajnik Udruge Velibor Velo Topolovec. Nakon ocjenjivanja nastavljeno je tradicionalno druženje vinara i članova Udruge.