Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
15. studenoga 2019.
Originalno uređenje

Dvanaest stabala tamarisa: Drvored ljubavi oplemenio uvalu Perčin u Jadranovu

Foto A. Ravlić
Foto A. Ravlić
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2016. u 22:04 2016-03-21T22:04:16+01:00

JADRANOVO Šetnjom zaljubljenih i svih koji se vole, otvoren je Drvored ljubavi u uvali Perčin u Jadranovu.  Posađeno je 12 stabala, a svima koji imaju ljubavi u sebi i vole Jadranovo, omogućeno je da dobiju svoje stablo ispod kojeg su postavili pločicu s tekstom.

Predsjednik gradskog vijeća Lovorko Gržac je podsjetio da se radi o drugoj godini i drugoj akciji pošumljavanja kroz kupnju stabala. Lani su sadili poduzetnici uz Dubračinu, a ove godine zaljubljeni i voljeni uz Valentinovo i projekt In Love in Crikvenica. Ostat će spomen na vašu ljubav i generacijama koje dolaze, zaključio je Gržac.  

Zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić je istaknuo da je u dvije godine posađeno pedesetak stabala starih deset godina. Stabla su oplemenila prostore koji su bili pomalo zapušteni. Dolazit ćete ovdje, šetati i dovoditi prijatelje, što je i jedan od ciljeva. 

Svih 12 tamarisa je dobilo vlasnike iz Jadranova, Crikvenice, Njemačke i Rusije.

Marija Miškulin iz Bribira i Krešimir Pavlić iz Crikvenice dobili  su jedno od 12 tamarisa stablašica.

– Volim prirodu. Lijepa ideja, nasuprot stalne betonizacije,  hvali Pavlić drvored koji je oplemenio prostor nadomak tunere u Jadranovu.

Jedno stablo djed Dragutin Štirmer iz Zagreba koji ima kućicu u Jadranovu darovao je unuci Petri. – Lijepo je da se uredio dio Jadranova na originalan način, zaključio je Štirmer.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.