Crikvenički turistički adut

Dani Frankopana turistička poslastica

Ivor Balen

Nakon intenzivnog programa u lipnju, u srpnju slijedi zatišje, da bi se Crikvenica ponovo razbudila u kolovozu, a sve uz 125 godina turizma



CRIKVENICA Dani Frankopana održani minulog petka i subote na više lokacija u centru grada bili su jedan od vrhunaca ljeta u Crikvenici.


Šarolika manifestacija privukla je brojne posjetitelje koji su mogli vidjeti stare srednjovjekovne nošnje i vitezove, kmetove i plemiće, plesove iz nekih davnih vremena i tračak surovosti ovog povijesnog razdoblja kroz prikaz borbi i mačevanja.   

Nakon intenzivnog programa tijekom lipnja, u srpnju slijedi zatišje, da bi se Crikvenica ponovo razbudila u kolovozu. Za 4. kolovoza zakazan je Dan turizma Selce, a za 15. kolovoza, na Velu Gospu, 103. izdanje plivačkog maratona Šilo – Crikvenica.


Još jedan maraton, a sve sa željom da se Crikvenica brendira kao grad maratona, održat će se 15. rujna, i to biciklistički maraton. Grad pod Kotorom definitivno je sve više prepoznatljiv i kao centar dobre hrane. Nakon manifestacija posvećenih plavoj ribi i trešnjama, za 7. rujna najavljen je Festival kolača i sladoleda, a od 20. do 22. rujna slijede Dani liganj.   

Ove godine u Crikvenici ljetne priredbe održavaju se »pod kapom« obilježavanja 125 godina turizma u gradu. Davne 1888. je naime izgrađeno prvo javno morsko drveno kupalište, čime je započeo razvoj Crikvenice od malenog ribarskog i težačkog naelja do jednog od vodećih turističkih mjesta na Jadranu.




Crikveničkim ljetnim dgađajima mogu se pridružiti i građani sudjelovanjem u natječajima za najbolju fotografiju Rivijere Crikvenica, odnosno najbolje crikveničke suvenire u kategorijama kulturno-povijesnog, ekološkog i umjetničkog suvenira. Najbolje fotografije i suveniri bit će izloženi u Gradskoj galeriji Crikvenica od 7. do 23. studenog.