Isplaćeno 7,5 milijuna kuna

Crikvenički Jadran isplatio 70 posto tražbina bivših i sadašnjih radnika

Hina

Foto Arhiv NL

Foto Arhiv NL

Jadran je tijekom stečaja preuzeo obvezu da u petogodišnjem roku, do siječnja 2019. godine, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda isplati potraživanja, a iz Uprave ističu da su odlučili da se bivšim i sadašnjim radnicima tvrtke, nakon višegodišnje neizvjesnosti, njihove tražbine isplate što prije



RIJEKA – Crikvenički Jadran u utorak je na račune više od 900 bivših i sadašnjih radnika isplatio 7,5 milijuna kuna, a od uspješnog okončanja stečaja u siječnju prošle godine radnicima, kao vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda, isplaćeno je ukupno 21,6 milijuna kuna, što je više od 70 posto njihovih tražbina, izvijestili su iz Uprave Jadrana.


 Jadran je tijekom stečaja preuzeo obvezu da u petogodišnjem roku, do siječnja 2019. godine, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda isplati potraživanja, a iz Uprave ističu da su odlučili da se bivšim i sadašnjim radnicima tvrtke, nakon višegodišnje neizvjesnosti, njihove tražbine isplate što prije.


 Zbog povećanja kategorija objekata u Jadranu u 2016. planiraju dodatno povećanje prihoda, što će, kako procjenjuju, omogućiti da se sljedeće godine vjerovnicima posve isplate potraživanja, odnosno preostalih 8,9 milijuna kuna.


 Time bi Jadran izvršio sve obveze prema stečajnom planu dvije godine ranije od roka kojeg je odredio Trgovački sud, naglašavaju iz Uprave Jadrana.


 Ističu, naime, kako je nakon izlaska iz stečaja, koji je otvoren zbog više od 700 milijuna kuna nagomilanih gubitaka i blokade računa još od 1997., poslovanje Jadrana posve stabilizirano, stalno rastu naturalni i financijski pokazatelji poslovanja te je pokrenut veliki investicijski ciklus usmjeren na povećanje kategorizacije objekata.


 Već su povećane kategorije hotela Slaven i Omorika, zadržana je kategorija hotela Kaštel, a uspješno je okončano ulaganje u kamp Selce, koji je postao najviše kategorizirani kamp na crikveničkoj rivijeri. Najavljenim ulaganjima od više od 23 milijuna kuna povećat će se i kategorija hotela Omorika i Varaždin na četiri zvjezdice, navodi se u priopćenju.