Ravnateljica Varaždinka preuzela vođenje objekta

Crikveničanka iz Zagreba za milijun kuna kupila stan u luksuznom ”staračkom domu” u Crikvenici

Franjo Deranja

Jugozapadno pročelje Doma za starije osobe u Crikvenici / Foto F. Deranja

Jugozapadno pročelje Doma za starije osobe u Crikvenici / Foto F. Deranja

Investitor, zagrebački poduzetnik, Nervad Mešić, utrošio je u protekle dvije godine u gradnju i opremanje objekta 80 milijuna kuna, očekuje idućih dana tehnički prijem i službeni start djelatnosti, a ravnateljica Karolina Kudelić-Rasonja ekipira svoje suradničke timove očekujući konkretne pozive i najave budućih klijenata i korisnika, i to iz zemlje i inozemstva



CRIKVENICA – U srijedu je Varaždinka Karolina Kudelić-Rasonja (37) preuzela vođenje najnovijeg Doma za starije i nemoćne osobe na području Primorsko-goranske županije, usto vjerojatno i najvećeg, ali nedvojbeno i najluksuznijeg objekta te namjene, prema broju i komforu smještajnih jedinica.


Ravnateljica, dipl. oec Karolina Kudelić-Rasonja, ima već 16-godišnje radno iskustvo a polovicu tog vremena radila je na sličnim rukovodećim dužnostima u varaždinskoj i krapinsko-zagorskoj županiji. Iskusna je i, kao specijalistica u projektnom menadžmentu, u izradi projekata za apliciranje radi sredstava iz EU-fondova, što je – kako ističe – upravo komplementarno i njezinoj najnovijoj dužnosti.


– Očekujemo klijente i korisnike iz Hrvatske ali i iz europskih zemalja, – govori Karolina Kudelić-Rasonja, svojeg prvog radnog dana u crikveničkom luksuznom objektu, kojemu usput rečeno ne priliči nikako atribucija „staračkog doma“!




U tom viosokokomfornom objektu na sedam razina, površine 11,5 tisuća četvornih metara, izgrađen je, uređen i opremljen prostor za boravak starijih osoba u 65 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i u šest apartmana u središnjem objektu, te u 50 apartmana u posebnoj depandansi, građenoj prema modelu korištenja u tzv. potpomognutom stanovanju. Uzor su projektantu, dipl. inž. Darku Gašparoviću, bila iskustva stečena za takve korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama. Takva iskustva i odgovarajući komfor, dakako, popraćen je i adekvatnim cjenikom, pa je ilustrativan ali ujedno i ohrabrujući primjer u najavi budućih zainteresiranih korisnika, da je jedna „Crikveničanka iz Zagreba“ već kupila svoj stan u sklopu najnovijeg „staračkog doma“, s tim da je prodala vikendicu i postala stanarkom novog doma, a za koji je stan s pripadajućom garažom platila milijun kuna!


U objektu će biti za sve korisnike i klijente osigurana danonoćna zdravstvena skrb, sos-komunikacija za hitne liječničke intervencije, a prema najavama postoji interes i jedne ugledne polikliničke ustanove poznate po već afirmiranom programu liječenja i rehabilitacije da u tom domu otvori svoje internističko-reumatološke i rehabilitacijske ordinacije!


Investitor, zagrebački poduzetnik, Nervad Mešić, utrošio je u protekle dvije godine u gradnju i opremanje objekta 80 milijuna kuna, očekuje idućih dana tehnički prijem i službeni start djelatnosti, a ravnateljica Karolina Kudelić-Rasonja ekipira svoje suradničke timove očekujući konkretne pozive i najave budućih klijenata i korisnika, i to iz zemlje i inozemstva.