Javna tribina

Crikveničane muče kanalizacija i oborinske vode

Nataša Car

U Goranskoj ulici se po kiši gotovo ne može prijeći cesta, a u Vinodolskoj se tijekom kišnih razdoblja kanalizacija izlijeva na cestu. Postavljeno je i pitanje sigurnosti na magistrali kod Dramlja



CRIKVENICA Na javnom forumu o gradskom proračunu za 2019. godinu građanima je predstavljen prijedlog proračuna te su nakon toga Crikveničani imali priliku postaviti pitanja i dati svoje prijedloge. Najveće probleme na koje su ukazali stanovnici tiču se kanalizacije i odvodnje oborinskih voda, sigurnosti na Jadranskoj magistrali na području Dramlja te premalo sredstava izdvojenih za poticanje gospodarstva.


Na javnu tribinu, održanu u Gradskoj vijećnici, nije bilo velikog odaziva, no oni koji su bili prisutni nakon predstavljanja proračuna imali su mnoga pitanja i prijedloge. Proračun koji iznosi nešto više od 135 milijuna kuna te 7 milijuna kuna prenesenog viška predstavile su zamjenice gradonačelnika Silvia Crnić i Ivona Matošić Gašparović te pročelnica Upravnog odjela za financije Jasna Perhat, a moderator je bio Damir Cvijanović. Prisutni su bili i pročelnici Veselko Mutavgjić, Stanka Car i Jasminka Citković, koji su nakon predstavljanja odgovarali na pitanja građana.


Pomoć gospodarstvu


Nakon izlaganja Sonju Polonio zanimalo je zašto je samo milijun kuna planirano za pomoć gospodarstvu, dok je oko 3 milijuna kuna rezervirano za neodređene rashode. Usporedila je Crikvenicu s Gradom Krkom čije stanovništvo kontinuirano raste, dok broj stanovnika u Crikvenici, unatoč pronatalitetnim mjerama Grada, svake godine opada. Crnić je odgovorila da su poticaji gospodarstvu utkani u druge projekte pa se ne može govoriti samo o milijun kuna, već je stvarni iznos mnogo veći.




Polonio ipak smatra da Crikvenica nije poduzetnički atraktivna te bi trebalo poraditi na tome kako bi se povećalo radno aktivno stanovništvo.


Postavilo se i pitanje fekalne i oborinske kanalizacije. U Goranskoj ulici se po kiši gotovo ne može prijeći cesta, a u Vinodolskoj ulici se tijekom kišnih razdoblja kanalizacija izlijeva na cestu, što predstavlja zdravstveni problem. Na projektu oborinske kanalizacije radit će se sljedeće godine, a Goranska ulica bit će djelomično obuhvaćena tim projektom. Bilo bi nemoguće obuhvatiti cijeli grad, stoga će fokus biti na kritičnim točkama. Mutavgjić je istaknuo da su fekalna i oborinska kanalizacija odvojene, a smatra da bi uzrok problema u Vinodolskoj ulici mogli biti ilegalni priključci. Problematična dionica može se snimiti kako bi se provjerilo stanje.


Potreban rotor


Stanovnici Dramlja su postavili i pitanje sigurnosti na državnoj cesti D8. Zlatko Perhat smatra da su potrebne nadzorne kamere, kao i rotor na ulazu u Dramalj. Car je odgovorila da je državna cesta u nadležnosti Hrvatskih cesta od kojih je Grad već pokušao dobiti suglasnost za postavljanje pješačkih prijelaza s nogostupima, no to zasad nije prihvaćeno. Na primjedbu da HC ima previše moći pred kojom Grad prelako odustaje, Car je dodala da se unatoč negativnom odgovoru HC-a neće odustati od nastojanja da se riješi problem. Mutavgjić smatra da će rotor biti skupo i složeno, ali jedino ozbiljno rješenje na ulazu u Dramalj, no nije mogao odgovoriti kad bi se to moglo realizirati.