Potpisan ugovor

Crikvenica ulaže milijun kuna za modernizaciju parkinga: Plaćanje QR kodom i kreditnom karticom

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car



CRIKVENICA U Crikvenici je potpisan Ugovor za ugradnju novog sustava za naplatu i nadzor na zatvorenim parkiralištima Riviera i Petak. Ugovor vrijedan 995 806,25 kuna potpisali su direktor Eko Murvice d.o.o. Lovorko Gržac i direktor Came Adriatica d.o.o. Sebastian Hrvatin, a potpisivanju je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.


Nakon milijun i pol kuna ulaganja u novu čistilicu, Eko Murvica sada ulaže gotovo milijun kuna u sustav parkinga na Rivijeri i Petaku.


”Ovim putem ćemo modernizirati oba parkirališta”, istaknuo je Gržac.




Riječ je o parking sustavu najmodernije tehnologije koje Crikveničane na ova dva parkinga očekuju za oko mjesec dana. ‘


‘Izdvojio bih bar kod i QR tehnologiju i to da će korisnici imati mogućnost plaćanja parkinga manualno i na automatskoj blagajni”, rekao je Hrvatin.


Automatska blagajna primat će novčanice, kovanice i kreditne kartice.


”Ovo je još jedan korak naprijed za Crikvenicu i Eko Murvicu koja se želi svakim danom sve više modernizirati i približiti svojim građanima”, rekao je Gržac.


Direktor komunalnog društva dodao je kako ovo još nije kraj jer do sezone su planirane investicije u iznosu od oko milijun kuna.


”Vesele nas sve investicije koje poboljšavaju i unaprijeđuju usluge građanima, prvenstveno iz razloga što time postajemo konkurentniji i pretvaramo se u pametni grad”, istaknula je zamjenica gradonačelnika koja je dodala kako je investicija vrijedna i dugoročno isplativa.



Prije potpisivanja Gržac je izrazio je zadovoljstvo sklapanjem Ugovora s Came Adriaticom jer je riječ o renomiranoj firmi čiji su sustavi implementirani na lokacijama diljem svijeta, uključujući na parkingu zračne luke Gatwick te stadiona Real Madrida.


”Came Adriatic d.o.o. ima 26 filijala u svijetu, 1500 zaposlenika, 480 distributera i bogatu referentnu listu, a drago nam je da će i Crikvenica sada obogatiti tu listu”, rekao je Hrvatin.