Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Potpisan ugovor

Crikvenica ulaže milijun kuna za modernizaciju parkinga: Plaćanje QR kodom i kreditnom karticom

Foto Nataša Car
Foto Nataša Car
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2019. u 19:16 2019-05-17T19:16:21+02:00

CRIKVENICA U Crikvenici je potpisan Ugovor za ugradnju novog sustava za naplatu i nadzor na zatvorenim parkiralištima Riviera i Petak. Ugovor vrijedan 995 806,25 kuna potpisali su direktor Eko Murvice d.o.o. Lovorko Gržac i direktor Came Adriatica d.o.o. Sebastian Hrvatin, a potpisivanju je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Nakon milijun i pol kuna ulaganja u novu čistilicu, Eko Murvica sada ulaže gotovo milijun kuna u sustav parkinga na Rivijeri i Petaku.

''Ovim putem ćemo modernizirati oba parkirališta'', istaknuo je Gržac.

Riječ je o parking sustavu najmodernije tehnologije koje Crikveničane na ova dva parkinga očekuju za oko mjesec dana. '

'Izdvojio bih bar kod i QR tehnologiju i to da će korisnici imati mogućnost plaćanja parkinga manualno i na automatskoj blagajni'', rekao je Hrvatin.

Automatska blagajna primat će novčanice, kovanice i kreditne kartice.

''Ovo je još jedan korak naprijed za Crikvenicu i Eko Murvicu koja se želi svakim danom sve više modernizirati i približiti svojim građanima'', rekao je Gržac.

Direktor komunalnog društva dodao je kako ovo još nije kraj jer do sezone su planirane investicije u iznosu od oko milijun kuna.

''Vesele nas sve investicije koje poboljšavaju i unaprijeđuju usluge građanima, prvenstveno iz razloga što time postajemo konkurentniji i pretvaramo se u pametni grad'', istaknula je zamjenica gradonačelnika koja je dodala kako je investicija vrijedna i dugoročno isplativa.

parking2

Prije potpisivanja Gržac je izrazio je zadovoljstvo sklapanjem Ugovora s Came Adriaticom jer je riječ o renomiranoj firmi čiji su sustavi implementirani na lokacijama diljem svijeta, uključujući na parkingu zračne luke Gatwick te stadiona Real Madrida.

''Came Adriatic d.o.o. ima 26 filijala u svijetu, 1500 zaposlenika, 480 distributera i bogatu referentnu listu, a drago nam je da će i Crikvenica sada obogatiti tu listu'', rekao je Hrvatin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.