Bajkoviti park

Crikvenica ne odustaje od uređenja zabavnog parka s mitskim Malikom u središtu

Ljiljana Hlača

Park bi trebao biti završen sljedeće godine / Snimio Roni BRMALJ

Park bi trebao biti završen sljedeće godine / Snimio Roni BRMALJ

Izrađen je idejni projekt, a kompletna projektna dokumentacija košta 188.000 kuna. Čeka se odgovor Ministarstva turizma koje bi trebalo podržati izradu dokumentacije iznosom od 150.400 kuna, odnosno s 80 posto



CRIKVENICA Iako je riječ o složenom projektu, u hortiklurnom i dizajenerskom smislu, Grad Crikvenica ne odustaje s izgradnjom Bajkovitog parka, koji će niknuti na području sadašnjeg parka preko puta Autobusnog kolodvora, na Petaku.


Priča o Bajkovitom parku započela je još 2013. godine, a sama ideja se razvijala kroz nekoliko etapa, saznajemo od zamjenice gradonačelnika Grada Crikvenice Silvije Crnić.


– Centar za kulturu objavio je 2013. slikovnicu »Slikopriče o Maliku«. Već godinu dana kasnije Malik je dobio stablo – riječ je o jednoj staroj murvi u parku. Drvo je počelo pričati priču o Maliku (uz stablo se nalazi automat koji priča priču o ovom mitskom biću na nekoliko jezika op.a). Centar za kulturu lani je u parku priredio Malikov slatki dan, te je priča o Maliku dobila novu dimenziju, slatku, u obliku raznih čokoladnih slastica, kaže Crnić.




Izrađen je idejni projekt, a kompletna projektna dokumentacija košta 188.000 kuna. Čeka se odgovor Ministarstva turizma koje bi trebalo podržati izradu dokumentacije iznosom od 150.400 kuna, odnosno s 80 posto.


– Za sad je uloženo u izradu idejnog rješenja te u promotivne aktivnosti aktualizacije priče o Maliku, ali riječ je o skromnim sredstvima, nešto manje od 10.000 kuna. Projekt ćemo ponovno aplicirati na natječaj Ministarstva turizma koji će vjerojatno biti raspisan u kolovozu ili rujnu i to za sufinaciranje kupnje igrala i ostale opreme. Želja nam je park izgraditi do proljeća 2017., veli Crnić koja smatra da bi time Crikvenica i cijela Rivijera dobili novi atraktivan turistički sadržaj.


Bajkoviti park bit će prava poslastica za mališane s obzirom da će biti opremljen zanimljivim interaktivnim spravama (gljive pričalice, glazbeni cvijetovi, tikve brojalice, likovni stol, klupe u obliku listova i slično).