Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
19. siječnja 2020.
LJETNI PROGRAM

Crikvenica Summer Showtime: Zabava za sve generacije

Foto: TZ GRADA CRIKVENICE
Foto: TZ GRADA CRIKVENICE
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 14:13 2019-07-11T14:13:02+02:00

Showtime sutra otvara 8. izdanje (Sr)etnog Selca. Ovog petka i subote turisti će u Selcu imati priliku skoknuti u prošlost i svjedočiti nekadašnjem ritmu života u malom primorskom mjestu

CRIKVENICA - Crikvenica Summer Showtime povezuje tradicionalno s modernim, pruža mogućnost zabave za sve generacije, za ljubitelje glazbe, plesa i filma, ali i gastronomije, lokalnih običaja i mnogih drugih zabavnih aktivnosti. Prvo događanje u sklopu Showtimea je (Sr)etno Selce koje starta sutra u 20 sati.

Showtime otvara 8. (Sr)etno Selce. Ovog petka i subote turisti će u Selcu imati priliku skoknuti u prošlost i svjedočiti nekadašnjem ritmu života u malom primorskom mjestu. Najzanimljiviji dio programa svakako uključuje mlaću slame i selačko kolo, no bit će tu još pregršt interesantnog sadržaja, poput pranja robe na starinski način na perilu, šivanje na starinskoj šivaćoj mašini i pletenje ribarske mreže.

U petak ne treba propustiti porinuće male barke »Selaškinje« u more. Barka je rezultat vrijednog rada mališana koji su u sklopu petodnevne radionice StolArt – Mala škola brodogradnje sami napravili malo plovilo.

Etno program održavat će se na nekoliko lokacija u Selcu – na Polači, rivi, trgu i Harmici, a goste između ostalog očekuje sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, priprema i degustacija ukusnih tradicionalnih jela na Harmici i odlični glazbeni i plesni nastupi.

Nastupit će zbor KUD-a Neven, klapa Kamik, Neven Barac, Joso Butorac i Trio Vivak, KUD Ive Jelenović i KUD Sveti Juraj, klapa Kastav, plesna skupina ERD iz Mađarske te glazbeni sastavi Trio Crikvenica i Klamaruša.

Još četiri događanja

Osim (Sr)etnog Selca, u sklopu Showtimea ovog ljeta goste očekuju još četiri veća događanja. CrikvArt koji je na rasporedu 19. i 20. sprnja ponudit će iznimno zabavan i impresivan program uličih zabavljača koji će ta dva dana vladati ulicama Crikvenice. Zabavljači se vraćaju u kolovozu, kad će selačkoj publici prezentirati svoje vještine. Selce Street Art Festival održat će se 9. i 10. kolovoza.

No, prije šarenog festivala uličnih zabavljača, Selce će od 1. do 4. kolovoza obilježiti Dane turizma. Sam Dan turizma slavi se 4. kolovoza jer je na taj datum 1894. godine otvoreno prvo kupalište u Selcu, no kako bi se pošteno proslavila ova važna obljetnica, kao i uvijek, pripremljen je višednevni program.

Showtime će zatvoriti Ribarski tjedan koji će se održati od 24. do 31. kolovoza. Jedna od najstarijih manifestacija u Crikvenici kroz zabavne, sportsko-rekreativne i gastronomske sadržaje prikazat će povezanost lokalnog stanovništva s morem, a naglasak je stavljen na bogatu ribarsku tradiciju.

Osim pet prethodno izdvojenih, svakoga će se tjedna u srpnju i kolovozu diljem rivijere održavati manja zabavna događanja. Ponedjeljkom i utorkom posjetitelji Crikvenice i Selca imaju priliku na Glazbenim ljetnim večerima uživati u međunarodnim glazbenim pop&rock hitovima. Srijede su rezervirane za Večeri ribarske tradicije u Crikvenici i Selcu gdje će ribari predstavljati vještine i znanja te otkriti dio tajni svoga zanata.

Jadranovo i Dramalj

Četvrtkom se zabava seli u Jadranovo i Dramalj, gdje se održavaju već poznate Melodije s okusom mora. Već večeras sve ljubitelje dobre glazbe i opuštene, romantične atmosfere uz more u dramaljskoj lučici Pazdehova očekuju Vivian Galetta i Natko Štiglić. Dramalj će svojim nastupima počastiti i Zsa Zsa 18. srpnja, Mateo i Medea 25. srpnja, Tedi Spalato 8. kolovoza i Nina Kraljić 29. kolovoza, a Jadranovo Antonio Krištofić 1. kolovoza, Klapa Intriga 15. kolovoza te Katja Budimčić i Mateo Žmak 22. kolovoza. Svi nastupi počinju u 21 sat.

Svi koji nisu u prilici otići do Dramlja ili Jadranova, četvrtkom mogu ostati u Crikvenici i Selcu, gdje će se održavati Primorske noći. Petak će u centar Crikvenice i Selca donijeti pjesmu i ples uz Tribute Nights, odnosno poznate hitove izvođača poput Abbe i Beatlesa. Nedjeljom svakako treba ponijeti kokice na plažu u Crikvenicu jer sve filmoljupce čekaju filmske večeri na otvorenom, Open-air cinema.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.