Fešta na Trgu Stjepana Radića

Četiristo porcija fritaje od šparug za Crikveničane i njihove goste

Nataša Car

Fritaja ima tajni sastojak / Snimila Nataša CAR

Fritaja ima tajni sastojak / Snimila Nataša CAR

Za ukusnu fritaju bilo je potrebno 1000 jaja, 30 kilograma šparoga, pršut, šunka, slanina, mladi luk i mast na kojoj se sve peklo. Ipak, Loren Jovanović iz Ekskluzive d.o.o. otkrio je kako je ubačen i jedan tajni sastojak koji je pridonio odličnom okusu



CRIKVENICA 1000 jaja i 30 kilograma šparoga bilo je potrebno da bi se napravilo 400 porcija fritaje za Crikveničane i njihove goste. Kuhari su osim standardnih sastojaka za fritaju dodali još jedan tajni sastojak koji je crikveničkoj fritaji dao poseban okus.


Već oko 10 sati ljudi su privučeni glazbom grupe Aria počeli stizati na Trg Stjepana Radića. Ondje je ekipa Ekskluzive d.o.o polako počela u velikom loncu pripremati ”fritaju od šparug”. Sama priprema fritaje privukla je veliku publiku, a mnogi su slikali i snimali cijeli proces pripreme.


 Snimila Nataša CAR


Snimila Nataša CAR





Za ukusnu fritaju bilo je potrebno 1000 jaja, 30 kilograma šparoga, pršut, šunka, slanina, mladi luk i mast na kojoj se sve peklo. Ipak, Loren Jovanović iz Ekskluzive d.o.o. otkrio je kako je ubačen i jedan tajni sastojak koji je pridonio odličnom okusu. ”Sezam fritaji daje poseban okus”, rekao je Jovanović.


Ovaj recept pokazao se uspješnim te je ogroman broj ljudi pohrlio kupiti koju porciju prije nego nestane. Fritaja se mogla pojesti na Trgu ili uzeti ”za van” jer organizatori su se pobrinuli da osim tanjura imaju i zatvorenu ambalažu za hranu. Ipak, uz lijepo vrijeme i ugodnu glazbu, mnogi su odlučili pojesti ručak na licu mjesta.


Organizator ovog gastronomskog događanja je Ekskluziva d.o.o iz Rijeke, a pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.