Ugostitelji za pet

Brojni gurmani uživali na Novljanskim guštima

P. N.

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Deset ugostitelja pripremilo je ukusne obroke za svoje sugrađane i goste koji su u izvrsnoj gastroponudi mogli uživati za samo 10 kuna po porciji, a za dodatnih 5 kuna moglo se uzeti i čašu vina



NOVI VINODOLSKI – Šurlice s junećim obrazima, tortice od bakalara na podlozi od palente, mađarski gulaš i još mnoge druge delicije privukle su velik broj posjetitelja u centar Novog Vinodolskog na druge po redu Novljanske gušte. Manifestacija je posvećena svim građanima i turističkim djelatnicima koji su pridonijeli uspješnoj sezoni, no nije nedostajalo ni domaćih i stranih gostiju.


Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Velimir Piškulić koji je svima poželio dobrodošlicu i dobru zabavu te zahvalio svim novljanskim ugostiteljima na odlično odrađenoj sezoni. Deset ugostitelja pripremilo je ukusne obroke za svoje sugrađane i goste koji su u izvrsnoj gastroponudi mogli uživati za samo 10 kuna po porciji. Osim toplih obroka nudio se i desert, a na meniju su se našle kremšnite, kocke od rogača i druge slastice. Uz ručak treba nešto i popiti pa su za dodatnih 5 kuna posjetitelji mogli uzeti i čašu vina. Gosti su mogli birati između žlahtine, malvazije, graševine, cabernet sauvignona i pjenušca 1288.


Velik doprinos


Na događanje su se od ugostitelja odazvali bistro Tomas, Vinska kuća Pavlomir, buffet Adria, konoba Navigare, hotel Lišanj, restoran Admiral, Udruga Ružica Vinodola, gostionica Danica, Street food Quattro i konoba Lucija.




– Desetak naših ugostitelja dalo je velik doprinos manifestaciji. Nisu se svi ugostitelji mogli odazvati, ali sam uvjeren da će svoj doprinos dati dogodine – rekao je direktor Turističke zajednice grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković.


I gosti su bili zadovoljni, a kako i ne bi kad su po povoljnoj cijeni mogli uživati u vrhunskoj hrani.


– Uzeo sam tunu s domaćim šurlicama kod bistroa Tomas. Mi smo kontinentalci iz Čakovca, ali volimo ribu. Hrana je perfektna. U Novi smo inače došli posebno zbog ove manifestacije – rekao je Sandi.


U dobroj hrani i glazbi uživala je vesela grupa iz Slovenije. Vino, klopa, sunce i klapa Intriga za ovu je grupu bio pobjednički recept.


– Nećemo danas na kupanje, ostajemo tu do kraja – rekao je rasplesani Cveto.


Hrana išla brzo


– Jako sam zadovoljan jer vidim jako puno domaćih ljudi koji su prepoznali događanje kao završnu feštu. Ovdje će danas prodefilirati sigurno 2.000 ljudi i uvjeren sam da će svi prenijeti dobru poruku o gastroponudi u Novom Vinodolskom – zaključio je Butković.


A hrana je išla jako brzo. Neki su već u prvih sat vremena podijelili sve. Na štandu gostionice Danica u 11 sati više nije bilo ni hrane ni pića. Glavni kuhar Goran Butković rekao je da su podijelili 250 porcija crnog rižota od liganja. Neki posjetitelji su istaknuli da je hrane nestalo prebrzo i predložili da sljedeće godine naprave dvostruko više.


Manifestaciju organiziraju Grad Novi Vinodolski, Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog i KTD Ivanj u suradnji s novljanskim ugostiteljima.