Investicija

Bribirska djeca dobila novo igralište

Biljana Savić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



Prošle je godine i Bribir napokon dobio igralište. Investicija je to od 830 tisuća kuna, od čega je 27 posto financirala Vinodolska općina, a radovi su izvedeni u sklopu županijskog projekta Putovima Frankopana. Projekt je županijski, no Vinodolska općina je provela postupak javne nabave i sufinancirala projekt da i djeca Bribira konačno dobiju svoje igralište.


– Ovo sve skupa dobiva cjelinu. Ispod zidina će biti šetnica, koja će biti komunikacija bitna za djecu i posjetitelje i imat će izravan pristup igralištu. Prelaskom vrtića u novi prostor u prizemlju prostorija Vinodolske općine, škola dobiva natrag prostor koji je zbog vrtića bila izgubila. I novi trg i novi vrtić važni su da se djeca vrate u staru gradsku jezgru i da proces socijalizacije bude bolji nego do sada. Ovdje će djeca biti u sigurnoj gradskoj jezgri unutar staroga grada Bribira koji je zaslužio da se adaptiraju najvažniji objekti u njegovoj jezgri, poput stare škole, pa i naše općinske zgrade.


U prizemlju će, dakle, biti vrtić, a sanirano je i krovište s 400 tiuća kuna i u potkrovlje je smještena arhiva. Vraćamo život u jezgru grada, uz vatrogasno društvo, LAG, ambulantu, ljekarnu, biblioteku, muzej, vrtić pa i igralište zaokružujemo cjelinu i činimo je sigurnom zbog nove prometne regulative koja će nastupiti – rekao je načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić.