'Živi' u duplji stare murve

Bajkoviti park: Nestašni patuljak Malik postaje crikvenički brend

Anto Ravlić

Foto A. Ravlić

Foto A. Ravlić

Ljubitelje legendi i mitova će sigurno zaintrigirati javni poziv za odabir suvenira na temu priča, mitova i legendi crikveničkoga kraja, koji je objavila TZ Grada Crikvenice



CRIKVENICA » Nestašni patuljak Malik, koji prema legendi živi u duplji stare murve u crikveničkom parku, privukao je mnoštvo djece u park na Petaku. Jednog dana park bi trebao postati pravi Malikov dom.


Prezentirano je idejno rješenje Malikovog bajkovitog parka koje su ponudili Vesna Rožman, Ivana Postić i Matej Vočanec. Djecu je zabavila Pra-priča, kazališna predstava za djecu Teatra OZ iz Mošćeničke Drage. Slijedila je Malikova pričaonica u kojoj su priče i legende Vinodola djeci pripovjedale ?urđica Ivančić Dusper i Katica Barbarić. U Malikovoj radionici se crtalo, a za djecu je zasvirao Big band Swingeri. Druženje nije moglo proći bez slatkih iznenađenja. Ponuđena je prva crikvenička čokolada, proizvod kavane Toš pod nazivom Čoko Malik. U slatkoj Malikovoj škrinji skrile su se mini-čokolade, a Malikove mafine i čokoladne slastice iz slatke kuhinje pripremili su učenici Srednje škole Dr. Antuna Barca. Našao se pred djecom i slatki Malikov zalogajčić iz slastičarnice hotela International.


   Ljubitelje legendi i mitova će sigurno zaintrigirati javni poziv za odabir suvenira na temu priča, mitova i legendi crikveničkoga kraja, koji je objavila TZ Grada Crikvenice. Natječaj je otvoren do 30. rujna. Autori najboljih suvenira bit će nagrađeni, a od 18. studenoga do 5. prosinca u Gradskoj galeriji u Crikvenici održat će se izložba predloženih suvenira.