Veterani relija u Dramlju

Automobilistički asovi žele otvoriti tehnički muzej u Crikvenici

Anto Ravlić

Sudionici okupljanja u prostorijama »Ferrari fans kluba Rijeka« u Dramlju / Snimio Anto RAVLIĆ

Sudionici okupljanja u prostorijama »Ferrari fans kluba Rijeka« u Dramlju / Snimio Anto RAVLIĆ

Nakon završene automobilističke karijere svi su ostali u auto sportu, neki kao uspješni gospodarstvenici, neki kao visokorangirani sportski dužnosnici



DRAMALJ Auto-rally veterani s područja Primorsko goranske županije okupili su se u prostorijama »Ferrari fans kluba Rijeka« u Dramlju. Među njima bili su i automobilistički veterani koji su svojim nastupima pisali povijest tog sporta od 1965. do 1995. godine.


Predstavnik AMD-a Ina Rijeka Slavko Peračković uručio je priznanja veteranima, pobjednicima Alpe-Adria Rally kupa, prvacima Hrvatske i bivše države.


Vozači su se prisjetili svojih ljubimaca kojima su osvajali naslove. Zastave 750, Zastave 101, NSU-a, Abartha 850, Renaulta 8, Autobianchija, Renaulta 5, Lancije Integrale, Talbota, Alfe, Fiat Una…




Prisjetili su se i svojih klubova, odnosno automoto društava Rudolf Štiglić, Matulji, Opatija, Rijeka, INA i Crikvenica. Sjećanjima su otišli i do glasovitog relija Monte Carlo na kojem su nastupili i vozači iz riječke regije Saša Švarcer, Mladen Batori, Mario Šegon, Zvonimir Zulle, Darko Rafaj i Igor Kovačić.


Nakon završene automobilističke karijere svi su ostali u auto sportu, neki kao uspješni gospodarstvenici, neki kao visoko rangirani sportski dužnosnici. U dramaljskom »Ferrari fans klubu« nadaju se da će Grad Crikvenica osigurati adekvatan prostor u kojem bi organizirali tehnički muzej i pohranili odličja sportaša iz regije.


U Dramlju su uspomene obnovili Lučano Ružić, Damir Vidas, Miodrag Barac, Mario Šegon, Boris Krivičić, Davor Briški, Drago Matijević, Josip Lončarić, Slavko Peračković, Robi Pavletić, Zvonimir Zulle, Igor Kovačić, Darko Rafaj, Eldino Svetić, Nino Frković, Josip Mušanović, Rajko Vlah i Sigurnjak.