Novi vlasnik, novo ime

Austrijanac kupio Štimčev hotel pa Therapiji mijenja ime u Kvarner Palace

Anto Ravlić

Hotel novog imena najprije će u renoviranje, a potom će u njemu radno mjesto naći 110 zaposlenika, dvostruko više nego sada, najavljuje novi vlasnik Wilfried Holleis



CRIKVENICA Vlasnik austrijske hotelske grupacije »Holleis Hotels« Wilfried Holleis potvrdio nam je da je kupio crikvenički hotel »Therapiu« od bivšeg izbornika Igora Štimca i da će hotel promijeniti ime hotela u »Kvarner Palace«.


Wilfried Holleis najavljuje da će udvostručiti broj zaposlenih u svom novom hotelu. To bi značilo, rekao nam je vlasnik hotelskog lanca, da će hotel zapošljavati 110 ljudi, otprilike koliko zapošljava i njegov drugi hotel u Hrvatskoj, opatijski hotel »Miramar« koji je kupio prije devet godina. Iste godine kada je i Igor Štimac kupio crikveničku »Therapiu«. Holleis najavljuje da će hotel ići u renoviranje, da će podići kvalitetu objekta, ali i da će »Kvarner Palace« ostati na razini četiri zvjezdice. Hotel bi trebao u višemjesečnu rekonstrukciju nakon Nove godine.



Crikveničani se pitaju zašto novi vlasnici mijenjaju ime koje hotel nosi od 1899. godine. Uz hotel »Therapiju« nisu se vezale nikakve negativne konotacije otkad ga je kupio Igor Štimac 2004. godine. Hotel je bio pun, gosti zadovoljni, a radnici su dobivali redovne plaće. Crikvenički hotel s tradicijom dugom 118 godina već je mijenjao ime. Zanimljiva je priča o promjeni imena. Hotel je otvoren 1895. godine pod imenom »Nadvojvoda Josip«.




I baš mu nadvojvoda Josip, koji ga kupuje četiri godine kasnije, mijenja ime u hotel »Therapia«. No, jasno je da vlasnik ima zadnju riječ i svoje razloge. U 118 godina krug se očito zavrtio i vlasnici hotela su ponovno Austrijanci.



U nekoliko navrata se nagađalo da će Štimac prodati hotel koji je kupio dvije godine nakon završetka igračke karijere, no sve te informacije pokazale su se netočnima. Jasno je da prodaja hotela »Therapia« nema veze sa Štimčevom smjenom na klupi reprezentacije Hrvatske. Naime, još u siječnju se pojavila informacija da se hotel prodaje Austrijancima. Tada se spominjalo da će »Holleis hotel« preuzeti crikvenički hotel u siječnju 2014. godine. Novi vlasnik stigao je dva mjeseca ranije. Zanimljivo je da će Kvarner ostati dvostruko zapisan u Štimčevoj biografiji. I sportskoj i poslovnoj. Naime, na Kantridi je odigrao prvu i posljednju od 53 utakmice u reprezentativnom dresu. Hotel u Crikvenici vodio je devet godina.


Hotel nudi 17 apartmana i 92 sobe, zatvoreni i otvoreni bazen, wellness centrom i teretanu, a gosti su oduševljen terasom koja se pruža od hotela do otvorenog bazena i parka prema moru.


 »Holleis hotels« imaju sjedište u poznatom austrijskom turističkom središtu Zell am See gdje imaju dva hotela, Salzburgerhof s pet i Grand hotel Zell am See s četiri zvjezdice. Još dva hotela imaju na obližnjim glečerima, a kupnjom »Therapije« stigli su do drugog hotela na Kvarneru. Već godinama su vlasnici hotela »Miramar« u Opatiji s četiri zvjezdice.