Indijanski psi

Zvijezde iz Liča: Astra, Lu, Jelenko Medenko i Medena trče uz Winnetoua

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Žućkasta boja, izdužene noge i malo veće uši odvele su četiri psa iz skloništa u Liču u indijansko selo, smješteno nedaleko Novog Vinodolskog gdje su se »glumci« brzo snašli



LIČ  Vrlo veselo i radosno bilo je posljednjih dana u Skloništu za pse u Liču, a razlog pozitivnim emocijama bio je ponajprije taj što je četvero štićenika ovog skloništa dobilo uloge u seriji filmova o Winnetou! Naime, producenti filma za snimanje scena u indijanskom logoru trebali su i četiri psa pa su se obratili ovom Skloništu i vrlo brzo odabrali četiri »glumca«, rekla nam djelatnica skloništa Tamara Tomić.


– Astra, Lu, Medena i Jelenko Medenko naši su glumci koji su već počeli sudjelovati u snimanjima na lokaciji nedaleko od Novog Vindolskog. Jedno od tih snimanja bit će noćno, a ostalih šest-sedam dnevno. Pse je odabrala glavna scenografkinja koja je posjetila naše sklonište i na temelju kriterija, a to su bili žućkasta boja, izdužene noge i malo veće uši, odabrala spomenute psiće. Prvo snimanje pokazalo je da se naša četiri »glumca« odlično snalaze, brzo su »pohvatali« sve što treba i sad su pravi indijanski psi, a da im sve bude lakše pomažemo i mi. Svi smo uvjereni da će naša četvorka opravdati svoj zvjezdani status, a bilo bi divno kada bi ih netko uočio te možda i udomio, rekla je Tamara.


Voditeljica Skloništa za pse Lič dr. Milka Čarapina Miljanović kaže kako trenutačno u skloništu boravi 65 pasa i petnaestak štenčića koji svi žude za udomljenjem pa poziva sve koji vole životinje da im se jave.




– Ono što nas i dalje žalosti je nehumani odnos prema životinjama pri čemu je drastičan primjer to što smo ovog ljeta udomili čak tri jako mlade kujice sa po pet-šest štenaca. Za sve tri kujice to je bilo prvo štenjenje što je šok za njih jer su ostavljene na ulici sa štencima, govori dr. Čarapina Miljanović pozivajući dobre ljude da se jave i udome psiće.