Prihvaćena žalba

Županijsko povjerenstvo odlučilo: Lijeva koalicija može se natjecati za mjesne odbore u Vrbovskom

Marinko Krmpotić

Vojin Božović / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Vojin Božović / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Naime, posljednjeg dana prijave izbornih listi i kandidatura za gradonačelnika, gradsko vijeće i mjesne odbore, vrbošćansko je izborno povjerenstvo odbilo primiti kandidature spomenute koalicije s obrazloženjem kako je priložena dokumentacija nepotpuna i predana prekasno. Županijsko povjerenstvo, nakon žalbe vrbovšćanske koalicije SDP-HSU-HNS-SDSS-HSS imalo je drugačije mišljenje



VRBOVSKO Županijsko izborno povjerenstvo prihvatilo je žalbu koalicije SDP-HSU-HNS-SDSS-HSS Vrbovsko i dalo nalog Izbornom povjerenstvu Grada Vrbovsko da kandidatima ove koalicije dozvoli sudjelovanje na izborima za mjesne odbore.


Naime, posljednjeg dana prijave izbornih listi i kandidatura za gradonačelnika, gradsko vijeće i mjesne odbore, vrbošćansko je izborno povjerenstvo odbilo primiti kandidature spomenute koalicije s obrazloženjem kako je priložena dokumentacija nepotpuna i predana prekasno.


Županijsko povjerenstvo, nakon žalbe vrbovšćanske koalicije SDP-HSU-HNS-SDSS-HSS imalo je drugačije mišljenje, a što se sve dogodilo pojasnio nam je Vojin Božović, predsjednik Gradske organizacije HSU Vrbovsko koji se obratio javnosti zgrožen, kako kaže, prljavom i podmuklom političkom kampanjom kakvu nije doživo u četvrt stoljeća koliko se bavi politikom:




„Riječ je o tome da je koaliciji SDP-HSU-HNS-SDSS-HSS Gradsko izborno povjerenstvo pokušalo onemogućiti kandidiranje na izbore za mjesne odbore. Mi smo tom povjerenstvu uredno predali kandidature za gradonačelnika, gradsko vijeće i mjesne odbore i u trenutku predaje rečeno nam je da je sve u redu. A onda, doslovce pet minuta prije ponoći kad je isticao rok za prijavu, obaviješteni smo da u dokumentu koji se zove Ovlaštenje za zastupanje i predstavljanje određene stranke treba pisati da to ovlaštenje važi za mjesne odbore. Budući da to nije pisalo na našim ovlaštenjima to je, po njima, značilo da naše kandidature za mjesne odbore ne važe. Da su nam rekli na vrijeme, naravno da bismo mi to napravili. No,čekalo se do zadnjeg trenutka pa sve ovo baca ozbiljnu sumnju u poštene izbore i mi smo nakon toga kao koalicija poslali prigovor županijskom Povjerenstvu koje nam je dalo za pravo i potvrdilo kako je odluka Gradskog povjerenstva bila pogrešna«, govori Božović koji u tom pokušaju zaustavljanja lijeve koalicije u izborima za mjesne odbore vidi prljavu igru aktualne vlasti koja je, po njemu, utjecala na rad izbornog povjerenstva Grada Vrbovsko sa željom da zaustavi političkog protivnike:


„Grijeh naše koalicije je što želimo grad vratiti građanima, ravnomjerno ga razvijati, ulagati u sve ono što je zapostavljeno i obezvrijeđeno u ove četiri godine: obrazovanje, kulturu, sport, socijalu. Stotine tisuća kuna potrošene su na luksuz gradonačelnika i njegove ekipe. Vrbovsko je četvrto u Hrvatskoj po izdvajanju za plaće gradske uporave, dok se u isto vrijeme udruge KUD-ove, DVD-ove i sportske klubove dovelo do ruba egzistencije. Zar nije aposurdno u proračunu planirati 100.000 kuna za obnovu gradske vijećnice, umjesto da se taj novac uloži u mladost ovog grada? Jesu li takvi naši stavovi i želje za promjenom glavni razlozi zbog kojih nas žele politički eutanazirati i spriječiti da uopće i sudjelujemo na izborima za mjesne odbore? Trebaju li se Mufićevi oponenti bojati za egzistenciju, ili, ne daj Bože, život? Njegov je moto podijeli i vladaj, a naš – ujedini i razvijaj!«, zaključio je Božović dodavši kako će nakon ove odluke Županijskog povjerenstva mnogima u Vrbovskom postati jasniji način na koji se u Vrbovskom provodi vlast tijekom protekle četiri godine.